ALERTĂ ALIMENTARĂ! Încă un lot de pui cu Salmonella retras de la vânzare

ALERTĂ ALIMENTARĂ! Încă un lot de pui cu Salmonella retras de la vânzare

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a anunţat retragerea de la vânzare a unui lot de carne de pui, care ar putea fi infestat cu Salmonella.

După ce în urmă cu două săptămâni, pe 15 martie, Lidl a anunțat retragerea unui lot de nuggets de pui din cauza suspiciunii de infestări cu Salmonella, acum un alt lot din același produs este retras din același motiv.

Anunțul de retragere din magazine a fost publicat, miercuri, de ANSVSA. Este vorba despre produsul „Culinea Nuggets cu pui 500 g” cu termenul de valabilitate 06.02.2025, din lotul cu numărul ED06.02.2024 049502204849.

ALERTĂ ALIMENTARĂ! Încă un lot de pui cu Salmonella retras de la vânzare

”În cazul lotului vizat, nu se poate exclude prezența bacteriei salmonella în produs. Salmonella poate declanșa boli gastrointestinale severe. La anumite grupuri de persoane (tineri, bătrâni, gravide, imunodeprimate) poate provoca simptome grave. Prin urmare, clienții nu trebuie să consume sub nicio formă produsul care face obiectul acestei rechemări. Din motive ce țin de siguranța consumatorului, producătorul GEKA și Lidl România au reacționat fără întârziere și au retras acest produs de la vânzare. Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl, iar contravaloarea acestuia va fi restituită chiar și fără prezentarea bonului fiscal. Această rechemare vizează exclusiv produsul ”Culinea Nuggets cu pui 500g” cu termenul de valabilitate 06.02.2025 din lotul ED 06.02.2024 049502204849”, se arată în anunțul de rechemare.

Comenteaza