Agenție de turism din Cluj: Peste jumătate dintre hotelieri mizează pe un sezon estival cel puțin la fel de bun ca anul trecut

Agenție de turism din Cluj: Peste jumătate dintre hotelieri mizează pe un sezon estival cel puțin la fel de bun ca anul trecut
| Foto: calinstan - Depositphotos.com

Mai mult de jumătate dintre hotelierii din România (57,7%) confirmă că sezonul estival 2023 va fi cel puţin la fel de bun precum cel din 2022 şi se aşteaptă la un grad de ocupare de peste 75%, reiese din datele centralizate într-un sondaj de opinie, realizat de o platformă de rezervări online.

Potrivit Travelminit.ro, factorii care pot afecta rezervările sunt inflaţia (27,6%), curăţenia precară din staţiuni alături de calitatea plajelor şi a serviciilor aferente (19,7%), ştirile legat de riscul de contaminare cu holeră (16,3%) şi vremea nefavorabilă (15,9%).

Hotelierii se așteaptă la un grad de ocupare de peste 75%

În ceea ce priveşte estimările hotelierilor privind gradul de ocupare de pe litoral, aceştia se aşteaptă la un procent cât mai ridicat, de peste 75%, iar hotelierii de la munte, din staţiunile balneare şi din marile oraşe se aşteaptă la un grad de ocupare care să fie cel puţin la fel ca în anul anterior.

Când vine vorba despre sentimentul general faţă de acest sezon estival, 57,7% dintre respondenţi sunt realişti şi confirmă că nu va fi nici cel mai bun, dar nici cel mai rău sezon estival, şi aşteaptă să fie cel puţin la nivelul anului trecut.

În plus, 42,3% din totalul celor chestionaţi recunosc faptul că există incertitudine pe piaţă şi sunt îngrijoraţi în privinţa gradului de ocupare la maximum, mai ales că sunt conştienţi de faptul că turiştii români au la dispoziţie nenumărate opţiuni pentru petrecerea concediului.

Conform sondajului realizat de Travelminit, referitor la motivele de anulare a rezervărilor pe care hotelierii le-au întâmpinat până acum pe Litoral, clasamentul se prezintă astfel: ştirile care descurajează turismul pe litoralul românesc (33,3%), factorii de natură financiară (26,3%), riscul de contaminare cu holeră (22,2%), motive medicale sau personale.

Pe de altă parte, motivele de anulare invocate de către turişti pentru rezervările de la munte, din staţiunile balneare şi din marile oraşe, sunt mult mai comune, de natură personală, medicală sau financiară.

Fondată în Cluj-Napoca, Travelminit este o companie de pe piaţă rezervărilor hoteliere din România din 2017.

Din 2020, Travelminit face parte din Szallas Group, care are în portofoliu 12 platforme hoteliere în Centrul şi Estul Europei (România, Ungaria, Polonia, Cehia, Croaţia). În 2022, Szallas Group (inclusiv Travelminit) a fost achiziţionat de către Wirtualna Polska Holding, una dintre principalele companii de e-commerce şi media din Polonia, cotată la bursă şi cu sediul în Varşovia.

Comenteaza