Afli pe net ce datorii ai la Finanţe şi ce penalităţi rişti VIDEO

Afli pe net ce datorii ai la Finanţe şi ce penalităţi rişti VIDEO
Până la sfârşitul anului, romanii vor putea afla prin internet ce datorii au la finanţe şi ce penalităţi riscă. Oamenii vor putea accesa o platformă online realizată de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală unde vor putea consulta toate aceste informaţii.

Persoanele fizice sau juridice vor putea să îşi acceseze contul personal pe o platformă fiscală şi astfel vor fi la curent cu obligaţiile fiscale pe care le au.

"ANAF are ca obiectiv şi urmăreşte în momentul de faţă, se află în implementare şi utilizare o platformă online de acces a contribuabililor de la sediul lor prin internet la dosarul fiscal cu scopul de a elimina pe cât posibil deplasarea la organele fiscale ", spune directorul adjunct al DGFP Cluj, Cristian Jude.

Practic, printr-un cont pe internet la platforma Direcţiei de Finanţe, oamenii vor putea să îşi plătească datoriile sau penalităţile mai uşor, fără să mai fie nevoie să stea la cozi.

"Se vor stabili criterii de respectare a secretului informaţiilor fiscale şi de protejare a datelor fiscale şi a informaţiilor despre anumiţi contribuabili aşa încât doar contribuabilul să-şi poată afla o astfel de situaţie", mai spune Jude.

Clujenii speră ca această platformă să fie implementată cât mai repede şi să scape de aşteptarea de la ghişeele Direcţiei de Finanţe. Vezi ce spun câţiva dintre aceştia, în materialul video

Platforma urmează să fie implementată până la sfârşitul anului.

Reporter: Cristina Pîrvu
Imagine: Călin Fedeleş

 

Comenteaza