Afacerile mici și mijlocii din România suferă. Un IMM din trei dă oameni afară, iar 1 din 10 se închide

Afacerile mici și mijlocii din România suferă. Un IMM din trei dă oameni afară, iar 1 din 10 se închide
| Foto: profit.ro

Probleme mari pentru afacerile mici și mijlocii din țară. Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMM) spune că un IMM din trei e fortaț să disponibilizeze, iar 10% din ele să închidă.

Unul din trei IMM-uri disponibilizează în această perioadă şi unul din 10 se închide, arată un studiu citat de Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMM).

„Vestea bună este că întreprinzătorii, fie din agricultură sau din alte domenii pot merge mâine dimineaţă la bancă, la orice bancă cu care ei lucrează în acest moment şi să ia credite cu dobândă subvenţionată pe IMM Invest şi Agro IMM Invest pentru că aceste două programe au trecut în şedinţa de Guvern, normele sunt gata şi aceasta este o veste bună, concretă, aşteptată de întreprinzători. (...) Sunt câteva mii de dosare la fondul de garantare pentru că ei au mers efectiv, fiindcă au nevoie. Viteza e cheia în acest moment, viteza programelor de implementare”, a spus Florin Jianu, la Antena 3.

Întrebat câte IMM s-au închis de când a izbucnit criza energetică. Jianu a spus că în ultimele două săptămâni s-a făcut o analiză pe 2.200 de respondenţi de IMM.

„Şi mi-au spus aşa: unul din trei indisponibilizează oameni şi unul din zecese închid în acest moment. Hai să ne uităm care sunt consecinţele. În primul rând ei nu se mai dezvoltă, întreprinzătorii nu se mai dezvoltă, nu se mai gândesc la diversificarea afacerilor. În al doilea rând, disponibilizează oameni”, a mai spus Florin Jianu.

Preşedintele CNIPMM a mai spus că nu există, în acest moment, un număr de persoane disponibilizate, fiindcă abia acum încep să vină facturile mari.

„Au venit doar o tură în decembrie”, afirmă Jianu.

Potrivit acestuia, unele facturi sunt acum şi de 8 ori mai mult, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza