A patra bancă obține în instanţă suspendarea ordinului emis de ANPC

A patra bancă obține în instanţă suspendarea ordinului emis de ANPC
| Foto: Arhivă/Fotografie ilustrativă

Raiffeisen Bank România a obţinut în instanţă suspendarea ordinului emis de ANPC cu privire la modul de calcul al ratelor de credit, după ce BRD, Banca Transilvania şi Alpha Bank au obţinut acelaşi lucru anterior.

Ca urmare a deciziei Curţii de Apel Bucureşti din data de 30 iunie este suspendată aplicarea măsurilor dispuse de ANPC contra băncii, în luna mai a acestui an.

Totodată, Raiffeisen Bank a iniţiat demersurile legale prin care solicită instanţei anularea ordinului ANPC, suspendarea decisă vineri de Curtea de Apel fiind valabilă până la soluţionarea definitivă a acţiunii în anularea ordinului.

Raiffeisen Bank România reaminteşte clienţilor actuali şi potenţiali că au posibilitatea de a alege acea modalitate de rambursare a creditului care se potriveşte cel mai bine nevoilor lor, în rate egale sau în rate descrescătoare, cu respectarea prevederilor legale si a normelor interne referitoare la gradul maxim de îndatorare.

Opţiunea este valabilă de la începutul perioadei contractuale şi pe toată durata de derulare a unui credit.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a amendat în luna mai un număr de 11 bănci cu 550.000 de lei, acuzând instituţiile bancare de practici înşelătoare de calcul al ratelor, după ce a verificat modul în care băncile pun în practică contractele de creditare pe termen mediu şi lung, cu termen de rambursare de peste 10 ani, către consumatorul-persoană fizică, în lei sau valută.

Potrivit ANPC, cei 11 operatori economici sunt ING Bank, First Bank, Credite Europe Bank, OTP Bank, Alpha Bank, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, BCR, Patria Bank, UniCredit Bank şi BRD.

Comenteaza