A explodat UiPath! Unicornul cu birou la Cluj, evaluat la 3 miliarde de dolari

A explodat UiPath! Unicornul cu birou la Cluj, evaluat la 3 miliarde de dolari

UiPath, compania lider de software Enterprise Robotic Process Automation (RPA), a primit o finanțare de 225 de milioane de dolari, fiind evaluată acum la 3 miliarde. În primăvară aceasta a deschis un centru la Cluj.

Runda curentă de finanțare a fost condusă de investitorul existent CapitalG, alături de un nou investitor, Sequoia Capital. Accel, care a condus rundele de finanțare seriile A și B, a participat și la runda prezentă. Cifrele o plasează pe UiPath drept compania de enterprise software cu cea mai rapidă creștere din istorie.

Compania a anunța în iulie că și-a crescut venitul anual de la 1 milion la 100 de milioane de dolari. UiPath are 1.800 clienți globali și adaugă la această listă șase noi clienți pe zi. Compania se așteaptă ca venitul anual să crească de peste patru ori la sfârșitul anului 2018, în comparație cu finalul lui 2017.

“Noi facem posibil un viitor în care angajații oricărei organizații vor putea să automatizeze sarcinile plictisitoare și consumatoare de timp, ceea ce le va permite să se concentreze pe probleme provocatoare, creative. Ne bucurăm de un sprijin puternic din partea clienților, partenerilor și investitorilor noștri pentru a transforma în realitate acest viitor al automatizării.

La UiPath suntem motivați de incredibilul potențial al platformei noastre care este vehiculul de transformare al operațiunilor digitale ale clienților noștri prin machine learning și inteligență artificială”, a spus Daniel Dines, cofondator și director general al UiPath.

Foame de "lucrători digitali"

“Sunt continuu uluit de dinamismul pieței de RPA și inteligență artificială. UiPath demonstrează că are o platformă ce livrează valoare clienților incredibil de rapid. Suntem în punctul  în care companiile vor începe să beneficieze amplu de pe urma automatizării și inteligenței artificiale”, a menționat Rich Wong, asociat în Accel.

UiPath deține o platformă care permite implementarea rapidă de roboți software sau “lucrători digitali”. Fondatorii ei plănuiesc să folosească finanțarea de acum pentru a sprijini obiectivele de accelerare a dezvoltării produsului, a lărgi ecosistemul de parteneriate pentru a livra soluții complementare bazate pe inteligența artificială, a spori inițiativele de automatizare din companii și a investi în oportunități de achiziție.

UiPath va accelera formarea angajaților pentru era digitală. Compania se așteaptă să încheie anul 2018 cu 1.700 de angajați, o mărire de mai bine de trei ori a numărului lor în 12 luni, și cu operațiuni de business în 30 de birouri din 16 țări.

UiPath a primit finanțări de 400 de milioane de dolari de la investitori de calibru printre care Accel, CapitalG, Earlybird’s Digital East Fund, Kleiner Perkins Caufield Byers, Credo Ventures, Seedcamp și Sequoia. Compania a obținut seria A în aprilie 2017, cu 200 de clienți și o evaluare de 140 milioane de dolari, apoi alte 153 milioane în martie 2018, cu o evaluare de 1,1 miliarde.

Fac recrutări de developeri la Cluj

UiPath și-a deschis în acest an primul birou la Cluj prin cumpărarea platformei smart data de la Recognos pe care îl conduce Andrei Roth, fostul manager al companiei clujene. Roth are planuri de recrutare pentru următoarele luni și caută caute developeri .NET seniori și developeri RPA în zona Clujului. Echipa .NET dezvoltă software pentru activități principale ale platformei UiPath, iar developerii RPA vor sprijini implementările și partenerii UiPath din țările vorbitoare de germană.

Antreprenorul român Daniel Dines a renunțat la locul său de muncă de la Microsoft în 2005 și s-a întors în țară pentru a crea pentru companii automatizări în procese de business, în ideea de a-și dezvolta apoi proprile produse, alături de Marius Tîrcă, acum director de tehnologii la UiPath.

Ulterior, afacerea a fost extinsă în SUA, fiind finanțată de diverși investitori. Valoarea companiei a crescut de șase ori în 2016, iar anul trecut a primit recunoașterea oficială de lider global al industriei RPA. Roboții software UiPath sunt programați să preia munca de tipul “copy-paste” a angajaților, eliberându-i de sarcinile tranzacțional repetitive care îi solicită inutil.

Comenteaza