20 de burse Roberto Rocca, acontate de Universitatea Tehnică

20 de burse Roberto Rocca, acontate de Universitatea Tehnică
40 de studenți care studiază ingineria și științele aplicate au primit burse în cadrul Roberto Rocca Education Program (RREP), o inițiativă a grupului Tenaris de sprijin pentru învățământul tehnic universitar.

20 de tineri urmează cursurile Universității Tehnice din Cluj-Napoca, în timp ce restul de burse au ajuns la Universitatea Babeș Bolyai, Universitatea Politehnică București, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iași și Universitatea Petrol și Gaze Ploiești. Opt au beneficiat de această formă de susținere și în anul universitar precedent, în timp ce restul sunt pentru prima dată în program.
 
Valoarea fiecărei burse este de 9.600 de lei. Tinerii au fost selectați de specialiștii companiei pentru rezultatele înregistrate la facultate în anul universitar precedent și potențialul lor de a deveni buni profesioniști și lideri. Studenții nu au nicio obligație față de companie, fiind liberi să își aleagă ulterior propriile opțiuni cu privire la viitoarea carieră sau continuarea studiilor la nivel postuniversitar. 

Până în prezent s-au acordat 430 burse pentru tineri cu potențial care studiază la cele mai prestigioase facultăți cu profil tehnic din țară. RREP este o inițiativă desfășurată la nivel global de Tenaris, pentru a susține studiul ingineriei și al științelor aplicate în 80 de universități din 11 țări. 
 
TenarisSilcotub este cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici, utilizate în industriile energiei, mecanică și auto, cu 1.700 de salariaţi. Tenaris este lider global în producția de produse tubulare și servicii pentru industria energiei și alte aplicații industriale. Veniturile companiei cu 27.800 de angajaţi s-au ridicat la 10,3 miliarde de dolari în 2014. 

Comenteaza