10 programe destinate mediului de business în 2016

10 programe destinate mediului de business în 2016
Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri va derula 10 programe naţionale adresate antreprenorilor în 2016, pe baza recomandărilor primite prin consultarea mediului de business.

“Antreprenorii români trebuie să ştie că vom implementa toate cele 10 programe naţionale destinate mediului de business. Sunt încrezător că în perioada de guvernare a echipei din care fac parte, ne vom concentra pe continuarea politicilor şi programelor care au dat rezultate în economia naţională şi vom încerca să aducem schimbări acelor aspecte care au îngreunat acest proces de sprijinire a dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii”, a spus Claudiu Vrînceanu, secretar de stat.
 
La nivel naţional, rezultatele implementării programelor de sprijinire a înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) de la bugetul de stat în 2015 relevă că au fost create şi păstrate timp de 3 ani, 6.195 locuri de muncă, din care 1.974 din rândul absolvenţilor sau şomerilor. Reuniunea Comitetului Consultativ pentru Dezvoltarea IMM, la care au participat 80 de antreprenori, consultanţi şi reprezentanţi ai instituţiilor de stat, survine consultării publice online, din decembrie, pe tema programelor naţionale.
 
Scopul principal al reuniunii a fost dezbaterea, în vederea aprobării, a primelor şase proiecte ale programelor naţionale ce vor fi derulate de către Direcţia de implementare a măsurilor de sprijin în domeniul IMM, prin Oficiile Teritoriale pentru IMM şi Cooperaţie.  Procedurile celorlalte patru programe naţionale bugetate şi neanalizate în reuniunea de săptămâna trecută a Comitetului Consultativ vor fi elaborate şi publicate spre dezbatere publică ulterior.

Primele şase direcţii sunt programul multianual de microindustrializare, programul pentru înfiinţarea şi dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii în mediul rural, programul START,
programul de dezvoltare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă,  programul pentru stimularea dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri, programul pentru organizarea Târgului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii - TIMM 2016 .

Comenteaza