Clujul dă cu 36 de milioane în plus la bugetul statului

Clujul dă cu 36 de milioane în plus la bugetul statului
Suma virată de către contribuabilii clujeni la bugetul consolidat al statului în luna februarie este mai mare cu 36 de milioane de lei decât cea adunată de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Instituţia clujeană a strâns luna precedentă 252 de milioane de lei la bugetul consolidat, faţă de 261 de milioane în februarie 2016, cea mai mare depăşire procentuală fiind la asigurările de şomaj (+20%). 

Cei mai mulţi bani au fost înregistraţi de AJFP la bugetul de stat (111 milioane de lei), urmat de asigurările sociale (89 de milioane), asigurările de sănătate (47 de milioane) şi asigurările de şomaj (3,6 milioane). 

„Încasările au fost influenţate de migrările contribuabililor către sau de la Direcţia de Administrare Mari Contribuabili şi Administraţia pentru Contribuabili Mijlocii, cea din urmă fiind constituită la nivelul regiunii”, precizează Nicolae Câmpan, şeful AJFP Cluj.
 
La începutul lunii martie fiscul clujean avea de recuperat 230 de milioane de lei provenind de la 8.588 de persoane juridice şi 37 de milioane de la 17.471 de persoane fizice, aflate în executare silită. Măsurile întreprinse de AJFP au fost emiterea de somaţii pentru recuperarea a 117 milioane de lei şi înfiinţarea de popriri şi sechestre de 66 de milioane. 
 
Prin aceste măsuri, finanţele clujene au reuşit să recupereze efectiv în februarie doar 27 de milioane de lei. Stocul bunurilor încă nevalorificate la Cluj se ridică la 255.858 de lei. Din activitatea de valorificare a bunurilor, AJFP a încasat 147.796 de lei, prin magazinul propriu, 10.856 de lei, iar prin centrul de deşeuri REMAT, 1.795 de lei. 
 
Din activitatea de inspecţie fiscală, încasările în urma celor 121 de acţiuni de control au fost de 13 milioane de lei la firme şi de 0,8 milioane la persoane fizice. Pe de altă parte, finanţele clujene au rambursat 9,5 milioane de lei în cadrul a 57 de cereri de restituire a taxei pe valoarea adăugată. 

Comenteaza