Se mărește baza de avioane low-cost de la Cluj

Se mărește baza de avioane low-cost de la Cluj
Cluj-Napoca și Craiova sunt principalele aeroporturi avute în vedere pentru amplasarea permanentă de noi aeronave de către cel mai important operator aerian low-cost din România.

Pentru 2016, Wizz, cea mai mare companie aeriană din România, a transportat 5,5 milioane de pasageri, în creștere cu 23% față de anul anterior și a avut operațiuni ce au facilitat 4.000 de locuri de muncă în industriile conexe.         

Wizz a deschis anul trecut două noi baze, la Iași și la Sibiu, și a adăugat două noi aeroporturi, Satu Mare și Suceava, rețelei din România, acum compusă din 10 aeroporturi. Pentru acest an operatorul a anunțat adăugarea de noi aeronave bazelor din Cluj-Napoca și Craiova, precum și inițierea a 15 rute noi către nouă țări din România.

Anul acesta Wizz Air va avea 22 de aeronave la bazele din România, inclusiv 5 aparate Airbus A321, cu 230 de locuri, și va ajunge la 750 de angajați. Rețeaua de zbor Wizz din România este alcătuită în prezent din 133 de rute, inclusiv o cursă internă între București și Cluj-Napoca.

“2016 a fost un an excepțional pentru Wizz Air. Modelul nostru eficient, ultra low-cost, ne va permite să ne continuăm creșterea importantă și să extindem constant rețeaua”, a declarat Joszsef Varadi, chief executive officer al Wizz Air.

Wizz Air este cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, ce operează o flotă de 74 de aeronave Airbus A320 şi A321 şi are 500 de rute de la 27 de baze, ce asigură conexiunea între 40 de ţări. Compania cu 3.000 de salariați și a înregistrat 23 de milioane de pasageri în 2016. Wizz Air este listată la Bursa din Londra. 

Pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj operează companiile ABC Air Hungary, Airest, ASL Airlines, Atlasglobal, Austrian Airlines, Blue Air, Lot Polish Airlines, Lufthansa, Silver Air, Tarom, Turkish Airlines, Vueling Airlines, Wizz Air.

Comenteaza