Dragoş Damian, Terapia Cluj: Roşia Montană este acum celebră. Voi când aţi fost ultima dată la Roşia Montană?

Dragoş Damian, Terapia Cluj: Roşia Montană este acum celebră. Voi când aţi fost ultima dată la Roşia Montană?

Așteptăm să vedem dacă mai există căi de atac ale reclamantului, este prea frumos să fie adevărat, dar oricum merită să vedem feţele celor care au speculat la bursă...

Hai România! Câștigarea procesului Roșia Montană este cea mai bună veste a începutului de an, cu toții eram îngrijorați că din banii noștri pentru învățământ, sănătate și infrastructură ar fi trebuit să plătim despăgubiri de aproape șapte miliarde de Euro pentru un caz despre care nu ne aduceam bine aminte dar îl considerăm proastă guvernare, iresponsabilitate, prostie, conspirația gulerelor albe, etc.

Iată că nu trebuie să dăm din banii noștri, chiar dacă pe toate canelele media ni se spunea că o să pierdem procesul, a fost un crescendo de tensiune bine pregătit în ultimele luni, Vineri seară când  puneam capul pe pernă eram deprimați, crezând că o să pierdem, sâmbătă dimineață ne trezeam câștigători.

Așteptăm să vedem dacă mai există căi de atac ale reclamantului, este prea frumos să fie adevărat, dar oricum merită să vedem feţele celor care au speculat la bursă (și poate au câștigat printr-o schemă Skyfleet, iubitorii de James Bond și de bursă știu despre ce este vorba), feţele avocaților români care au reprezentat reclamantul și alte feţe care urmăresc de mult “proiectul”.

Acum românii respiră ușurați, n-au să crească taxele în 2025, adică au să crească, dar nu din cauza Roșia Montană.

Sunt la peste 5000 km depărtare de București și, foarte interesant, cei de aici știau de caz..

Iar acum, în altă notă, când ați fost ultima dată în Apuseni, la Roșia Montană, la Câmpeni, la Albac, la Abrud sau în altă parte pe Valea Arieșului? Sunt regiuni frumoase dar sărace, multe sate depopulate, oamenii în putere sunt plecați la muncă în Europa (care iubește România, ne-au spus asta cei din EPP săptămâna trecută), oamenii rămași sunt în vârstă și fără posibilități, se trăiește din agricultură și turism și meșteșuguri și da, desigur, din exploatarea lemnului; mineritul a murit, bineînțeles. Dar nu se trăiește bine – incredibil cum se leagă și astăzi versurile din celebra poezie a lui Octavian Goga (la rându-i fost premier al României, în 1937).

Așadar, la primăvară, la vara și la toamna, înainte sau după sau în loc să mergeți la all-inclusive în Turcia, în Grecia, în Egipt, în Iordania, în Malta, în Maldive, în Zanzibar, în Tenerife, în Indonezia și în toate destinațiile pământului, dați o fugă până la Roșia Montană sau în satele și cătunele de pe Valea Arieșului. Aveți unde stă, sunt multe pensiuni pentru toate buzunarele. Relaxați-va acolo o săptămâna sau două, liniște și aer curat, localnicii sunt primitori, peisajul este superb cu râuri, lacuri, cascade și peșteri, săptămânal târguri populare și meșteșugărești, mâncare bio, animale sălbatice în arealul lor. Mergeți să va întâlniți cu Apusenii, unul dintre cele mai spectaculoase destinații cu potențial turistic din Europa.

Lăsăți-va banii acolo, este cel mai bun lucru pe care îl puteți face că să sărbătoriți succesul Roșia Montană. Moții au nevoie de banii noștri că să supraviețuiască, nu se mai exploatează prea multe minerale în zona deși geologii spun că este plin de bogații. Este păcat totuși că s-a renunțat la exploatări, dar asta este altă poveste.

Acum hai să câștigăm și celălalt proces că apoi să ne vedem de ale noastre, prea ni se servesc pe toate canalele toate știrile care ne abat atenția de  la super-anul electoral 2024, când lumea se va schimbă într-un mod de neimaginat.

Comenteaza