Video Cum arată șantierul de pe Dragalina. E doar începutul, urmează alte 100 de străzi din Cluj-Napoca

Cum arată șantierul de pe Dragalina. E doar începutul, urmează alte 100 de străzi din Cluj-Napoca

Compania de Apă „Someș” a demarat execuția lucrărilor de reabilitare și modernizare, pe fonduri europene, a 100 de străzi și tronsoane de străzi din municipiul Cluj-Napoca.

Pentru a reduce disconfortul cetățenilor, având în vedere că erau deja programate lucrări de consolidare și amenajare a malului Someșului, dar și amplasarea de cabluri în subteran, Compania de Apă „Someș” a luat decizia de a debuta cu lucrările hidro-edilitare tot pe strada Dragalina.

În ceea ce privește lucrările care urmează să fie realizate, contractul prevede amplasarea a 1.760 metri de conducte destinate transportului și distribuției apei potabile. Noile rețele sunt realizate din fontă ductilă, un material extrem de solid, similar oțelului, cu o durată de viață estimată de cca. 100 de ani.

Totodată, vor mai fi înlocuite conductele învechite ale branșamentelor și montați hidranți subterani. Lucrările sunt de o complexitate ridicată deoarece se execută fără întreruperea apei pentru consumatorii situați de-a lungul străzii vizate, respectiv fără a afecta integritatea conductei de canalizare, obiectiv care va intra și el într-un proces de reabilitare prin tehnici non-invazive, fără săpătură și înlocuire fizică.

Cu o durată de execuție de maxim 15 luni, întreg contractul prevede înlocuirea actualelor rețele de alimentare cu apă pe 32 de străzi și tronsoane, acoperind 20 de km. Totodată, vor fi reabilitați, inclusiv pe interior, 7,5 km de conducte de transport al apei, de pe 7 străzi. În același timp, vor fi reabilitați și înlocuiți 23,5 km de conducte de canalizare și de racord, de pe 68 de străzi și tronsoane de străzi.

În valoare totală de peste 124.000.000 lei, investiția este parte a mega-proiectului european finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare - POIM 2014-2020 și derulat de Compania de Apă „Someș” S.A, societate aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj.

Primăria municipiului Cluj-Napoca a anunțat necesitatea impunerii unor restricții de circulație, din 3 aprilie 2023, ca urmare a avansării execuției lucrărilor care fac obiectul proiectului european ”Revitalizarea culoarului de mobilitate nemotorizată aferent Someșului. Modernizarea și extinderea infrastructurii pietonale și ciclistice pe malurile râului”.

Prin urmare, circulația pe strada General Dragalina, între str. Mamaia și str. Horea este închisă, iar pe tronsonul cuprins între Piața Horea, Cloșca și Crișan și strada Mamaia se permite doar accesul riveranilor.

Traseele de deviere a circulației recomandate:

1.Dinspre cartierul Grigorescu spre Centru/str. Horea:

-str. Giuseppe Garibaldi-str. George Cosbuc-str. Card. Iuliu Hossu/Calea Moților – pe această rută este interzis accesul autovehiculelor cu greutatea mai mare de 7,5t, cu excepția transportului in comun;

-pod Napoca-Splaiul Indepndenței (viraj dreapta)-str.George Coșbuc-str. Card. Iuliu Hossu/Calea Moților;

2.Dinspre str. Horea/Centru spre cartierul Grigorescu:

-str.Horea-str. Emil Racovită-str. Gruia-str. Rahovei-str. C.A.Rosetti;

-str.Horea-str.George Barițiu-Splaiul Independenței-pod Napoca/pod Garibaldi.

Ca urmare a închiderii circulației pe str. Dragalina, stațiile de transport în comun ”Dragalina Nord” și ”Dragalina Sud” sunt anulate, iar traseele autobuzelor de pe aceasta sunt reconfigurate astfel:

1.Circulatia autobuzelor de pe liniile 27 și 28 dinspre cartierul Grigorescu va fi deviată la ieșirea de pe str. Octavian Goga pe podul Napoca-Splaiul Independenței-str. George Barițiu-str. Horea;

2.Circulația autobuzelor de pe liniile 26, 26L, 27, 28, 28B, 41, 44 spre cartierul Grigorescu va fi deviată pe str. George Barițiu-Splaiul Independenței-pod Napoca-str. Octavian Goga.

Lucrările și traficul vor monitorizate în permanență, iar în situația în care se impune se vor identifica/propune și alte trasee alternative de circulație.

 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza