"Xanax", cel mai în vogă roman românesc al momentului, se lansează oficial la Cluj

"Xanax", cel mai în vogă roman românesc al momentului, se lansează oficial la Cluj

Romanul "Xanax", semnat de jurnalistul Liviu Iancu, al cărui prim tiraj s-a epuizat în câteva zile de la lansare și despre care scriitorii Radu Paraschivescu și Florin Iaru au spus că este o carte sinceră și amuzantă, care se citește pe nerăsuflate, va fi lansat oficial la Cluj, în prezența autorului, joi, la ora 18:00, la librăria Humanitas.

Scriitorul Radu Paraschivescu a afirmat recent că, dacă în "Xanax" există cancan, dacă există bârfă şi există exces, toate acestea nu fac decât să reproducă bârfa, cancanul şi excesul din viaţa românilor.

Sunt personaje care fac agenda, sunt personaje pe care unii poate că nu şi le mai amintesc, oameni care există şi în ziua de azi, unele practică prostituţia, altele practică jurnalismul, altele practică politica și care pot fi văzute zi de zi la televizor.

"E o carte cu dialog spumos, cu, pardon de expresie, curve. Unele practică prostituţia, altele practică ziarismul, altele practică politica. Ajunge să daţi drumul la televizor şi le vedeţi. Programul este generos, aproape non-stop, sau chiar non-stop la unele posturi.

Tarifele diferă, clienţii la fel. Deci există o democraţie hormonală şi principială de toată bafta şi de tot râsul, motiv pentru care eu am citit cartea asta cu nesaţ", a completat Paraschivescu, potrivit News.ro.

Potrivit scriitorului Florin Iaru, citat, de asemenea, de News.ro, "Xanax" e un bildungsroman, un roman al devenirii şi un roman picaresc, un roman al întâmplărilor care vin de la sine în viaţa unui ziarist.

"Prin ce este foarte haioasă această carte? Prin capacitatea de a duce zeci, poate sute de personaje care se întretaie şi care fiecare dintre ele îşi dezvăluie partea aia ascunsă, partea pe care nimeni nu vrea să o vadă.

Fiecare personaj pe care îl developează Liviu Iancu dă un raport despre starea umanităţii. Liviu are talentul de a lăsa cititorul să înţeleagă, să vadă şi să împartă dreptatea. Cartea se citeşte pe nerăsuflate", a completat Florin Iaru.

Publicat la începutul lunii februarie la editura Trei, primul tiraj al "Xanax" s-a epuizat în prima săptămână, iar în libării se află deja cel de-al doilea tiraj.

Comenteaza