Un volum închinat episcopului Florentin, răpus de COVID, debutul editorial al Fundației Doina Cornea

Un volum închinat episcopului Florentin, răpus de COVID, debutul editorial al Fundației Doina Cornea

Zilele acestea, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj se desfășoară expoziţia „Eroinele‟, care are ca element central personalitatea fostei disidende Doina Cornea.

Fundația Doina Cornea anunță o prezentare a organizației, în cadrul unei conferințe de presă, în 4 martie, de la ora 11:00, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei. Cu această ocazie se va lansa programul de cercetări din acest an al Centrului de Investigații al Crimelor Comunismului din România (CICCR), departament al Fundaţiei Doina Cornea.

CICCR îşi va desfăşura activitatea în strânsă colaborare cu AFPDR – organizaţie ce reprezintă atât victimele regimului comunist din România cât şi pe urmaşii acestora.

Programul de cercetări al CICCR de anul acesta include continuarea investigaţiilor în şantiere de cercetare arheologică deschise în anii anteriori (Periprava, Târgu Ocna, Caransebeş) şi deschiderea unor şantiere noi (Insula Mare a Brăilei, Lugoj, Satu Nou). De asemenea se va face o nouă încercare de descoperire a locului unde a fost înhumat Iuliu Maniu, la Sighet, pe baza unor noi informații obţinute de la martori.

Cu acest prilej se va anunța debutul editorial al Fundației Doina Cornea: pregătirea volumului omagial închinat Preasfințitului Episcop Florentin.

Comenteaza