TV Mania lui Ernö, în Franţa

TV Mania lui Ernö, în Franţa
Clujeanul Ernö Bartha şi-a vernisat la Toulouse, în Franţa, expoziţia de artă contemporană “TV Mania”, care a fost vizitată de peste 1.500 de persoane în primele şase zile de la deschidere.

Vernisajul a fost marcat de un spectacol al Fanfarei Shavale, dar şi de un cocktail cu degustare de vinuri româneşti şi pălincă. Expoziţia va putea fi vizitată la Toulouse până în luna decembrie.
“TV Mania propune publicului o colecţie de 30 de piese de artă într-o viziune originală, pornind de la ideea reciclării artistice a unor televizoare datând de câteva decenii. Artistul Ernö Bartha îşi propune să metamorfozeze artistic, cu un ton de ironie amară, un obiect reper al vieţii cotidiene: televizorul”, detaliază iniţiatorii evenimentului. Expoziţia a mai fost prezentată la Bookfest Budapesta, la Budapest Galeria, dar şi la Muzeul de Artă Cluj-Napoca, în cadrul manifestării Noaptea Albă a Muzeelor. Evenimentul de la Toulouse este finanţat de Institutul Cultural Român Bucureşti prin programul Cantemir şi este organizat în parteneriat cu Odyssud şi European Communication School Toulouse.

Detalii despre proiectul TV Mania pot fi găsite accesând adresa de internet www.tv-mania.eu. Membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, Ernö Bartha a avut şase expoziţii colective şi 20 de expoziţii individuale în ţară şi străinătate (Ungaria, Serbia, Italia). Creaţiile sale sunt emblematice pentru arta plastică românească modernă şi postmodernă: numeroase lucrări monumentale din bronz şi materie vegetală (fân), care îi permit să “readucă natura în oraş”.

Comenteaza