TIFF 2011 Patru evenimente din cadrul TIFF, la Teatrul Maghiar

TIFF 2011 Patru evenimente din cadrul TIFF, la Teatrul Maghiar
Patru evenimente din cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania - TIFF (3-13 iunie) vor avea loc la Teatrul Maghiar de Stat Cluj (TMSC), a anunţat astăzi instituţia.

Astfel, în 3 iunie, de la ora 19, va fi prezentat spectacolul studio „9 grade la Paris", care îşi propune să răspundă la întrebarea "Cât film poate să suporte teatrul şi invers?". Regizorul Peter Kerek îmbină în cadrul spectacolului teatrul şi filmul., conform unui comunicat de presă al TMSC.

În 5 iunie, de la ora 20 va fi prezentată monodrama „Polanski Polanski", în cadrul căreia regizoarea Tamilla Woodard, „explorează turbulenţele pshio-emoţionale ale celebrului regizor Roman Polanski înglobează forme atât din teatru cât şi din film şi combină genurile teatrului psihologic şi al monologului".

Spectaclul studio „Ich clown", în cadrul căruia autorii îşi prezintă propria poveste şi modul în care „au fost confruntaţi cu decizia de a pleca din România", călătorind prin Europa, îmbrăcaţi în clovni, va fi prezentat în 6 iunie, de la ora 20.

Reprezentaţia „Roşia Montană; pe linie fizică şi pe linie politică", al Teatrului Maghiar de Stat Cluj va fi prezentat în 7 iunie, de la ora 19.

„Roşia Montană nu este doar un subiect, ci deschide o discuţie mai largă despre (...) posibilităţile, limitele, încercările teatrului de a se raporta la o realitate greu de descifrat tocmai pentru că se întâmplă aici şi acum. Chiar sub ochii noştri", precizează reprezentanţii TMSC în comunicatul citat.

Adiacent TIFF, la Teatrul Maghiar din Cluj va avea loc concertul „Tarkovsky Redux", inspirat din patru filme ale regizorului rus Tarkovsky: Oglinda, Stalker, Nostalgia şi Sacrificiul. Compoziţia şi interpretarea vor fi asigurate de pianistul român de jazz Lucian Ban, împreună cu Silent Strike, Mat Maneri şi Dan Băsu.

 

 

Comenteaza