Se caută spații alternative pentru Classic Unlimited

Se caută spații alternative pentru Classic Unlimited
| Foto: Classic Unlimited

Se caută spații alternative pentru turneul național Classic Unlimited. Astfel, în perioada 20 august - 15 septembrie 2019, persoanele care dețin sau știu spații care pot găzdui concerte de pian sunt invitate să înscrie locul respectiv pe site-ul turneului:  www.classicunlimited/propuneri..

Sunt eligibile spațiile din întreaga țară care îndeplinesc următoarele condiții: sunt situate într-un loc închis (indoor), oferă posibilitatea de a introduce un pian în incintă, pot găzdui 50-200 de persoane, au disponibilitatea de a-și opri activitatea obișnuită pe timpul concertului și permit accesul gratuit al publicului la concert. Nu se percepe taxă pentru înscrierea locurilor respective în turneu. 

’’Sunt foarte mulțumit de viteza de creștere a acestui proiect. Dacă în prima ediție ne mulțumeam cu 60-70 de persoane la fiecare concert, în 2018 am avut orașe în care am avut 500 de persoane în săli sau orașe în care a trebuie să facem două concerte. Ne așteptăm la un turneu cel puțin la fel de bun ca anul trecut. Bogdan a ales un repertoriu eclectic și foarte potrivit pentru un public care vrea să descopere, iar anul acesta tematica sălilor pe care le căutăm este spații culturale alternative, în încercarea de a ne face și noi partea în a le promova și a arăta țării că sunt foarte mulți oameni care sprijină arta și cultura’’, a declarat Alin Vaida, directorul executiv al Asociației Fapte.

Cea de-a treia ediție Classic Unlimited va avea loc în perioada 20 octombrie – 15 noiembrie 2019 și va număra 8 concerte în diferite orașe din țară. În cadrul concertelor, pianistul Bogdan Vaida va aduce muzica clasică mai aproape de public, astfel încât aceasta să fie accesibilă tuturor și mai ușor de înțeles.

În cadrul primelor două ediții Classic Unlimited concertele ținute de Bogdan Vaida au avut loc în Cluj-Napoca, București, Bistrița, Iași, Alba Iulia, Timișoara, Reghin, Brașov, Petrila, Târgu-Mureș, Oradea, în spații precum o fabrică de mobilă, o mină, o librărie, un service de reparații auto, o tipografie, un magazin de biciclete, un salon de kinetoterapie, o tipografie și multe altele. Peste 2.000 de persoane au luat parte, în timpul celor două turnee, la aceste concerte. Accesul la concerte e gratuit și se face pe bază de rezervare a locului.

Classic Unlimited a debutat în 2015 într-un atelier de motociclete din Germania, când pianistul Bogdan Vaida a avut ideea de a scoate muzica clasică din sălile de concert, din dorința de a o face mai accesibilă publicului larg. Doi ani mai târziu, odată cu implicarea Asociației Fapte, proiectul a ajuns în România. „Mi-am dorit să fac un concert într-un spațiu lejer și prietenos, în care lumea să nu se simtă complexată, un loc care să nu oblige la o anumită ținută și care să nu impună prețuri mari la bilete”, a explicat Bogdan Vaida, care în ultimii trei ani a susținut peste 50 de concerte respectând aceste principii.

Născut în Cluj-Napoca, pianistul Bogdan Vaida (37 ani) a absolvit Liceul de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj, iar mai apoi și-a continuat studiile la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, sub îndrumarea profesoarei Ninuca Oșanu Pop. În 2002, a plecat cu o bursă Erasmus la „Musikhochschule” în Freiburg (Germania), unde s-a și stabilit ulterior. Pianistul a susținut numeroase concerte în mai multe țări din Europa, în prezent fiind solistul turneului Klassik Mittendrin, proiect care a debutat în octombrie 2015 în Germania și care a inspirat Classic Unlimited.

 

Comenteaza