Salonul de Carte Bookfest revine, în weekend, la Cluj-Napoca. Vezi programul evenimentelor

Salonul de Carte Bookfest revine, în weekend, la Cluj-Napoca. Vezi programul evenimentelor
Salonul de Carte Bookfest revine cu a patra ediție la Cluj-Napoca, între 24-27 septembrie, la Centrul de Cultură Urbană Casino din Parcul Central "Simion Bărnuțiu".

În cele patru zile ale evenimentului, iubitorii de lectură vor avea ocazia să descopere ultimele oferte ale celor mai mari edituri din țară, dar se vor putea întâlni și cu autori consacrați alături de ultimele lor apariții editoriale. În premieră, la Bookfest vor fi prezentate spectacole de teatru de păpuși, dar și experimente de fizică cu ocazia "Nopții Cercetătorilor Europeni".

Programul Bookfest Cluj-Napoca:

Sâmbătă, 26 septembrie 2015

12:00- 13:00: Lansarea volumului "Sănătatea are gust.Ghid de slăbit", de Mihaela Bilic (Curtea Veche Publishing). Autoarea va vorbi alături de Geta Ungurean despre psihonutriție și un mod sănătos de a slăbi.

13:00- 14:00: Întâlnire și sesiune de autografe cu Radu Paraschivescu. Autorul va vorbi despre volumul "Noi vorbim, nu gândim. Nouă colecție de perle românești", bestseller Bookfest iunie 2015, şi va citi în premieră dintr-o nouă carte aflată în pregătire la Editura Humanitas. Alături de Radu Paraschivescu va vorbi și scriitorul Florin Bican.

14:00- 15:00: Prezentarea Clubului de lectură pentru adolescenţi FANBOOK - Modulul de istorie. Clubul de lectură Fanbook, lansat de Editura Humanitas, își propune să le stârnească copiilor și adolescenților pofta de lectură și să le formeze obiceiul de a citi cel puțin o carte pe lună. Participă: conf. dr. Constantin Bărbulescu, Daniel Prindii-Apetrii.

15:00- 16:00: Lansare de carte: "Opere cumplite. Volumul II", de Florin Piersic jr. (Editura Humanitas). Evenimentul va fi urmat de o sesiune de autografe. Alături de autor se vor afla Dan Colţea şi Radu Paraschivescu.

17:00- 18:00: Spectacol de teatru de păpuși în limba maghiară: "Ha én lennék Mátyás király / Dacă aş fi Matia Corvinul". Spectacol oferit de Teatrul Puck.

17:00- 18:00: Lansare și sesiune de autografe: "Horea în grumaz. Înger păzitor şi ispită", de Grigore Leşe (Editura Humanitas). Alături de autor vor fi invitați prof. univ. dr. Valentin Timaru (compozitor) și prof. dr. Ioan Cuceu (cercetător la Arhiva de Folclor a Academiei Române).

18:00- 19:00: Lansarea volumului "Cum supraviețuiește monarhia într-o republică?", de Alexandru Muraru (Curtea Veche Publishing). Alături de autor va vorbi Ovidiu Nahoi.

Duminică, 27 septembrie

17:00- 18:00: Spectacol de teatru de păpuși în limba română: "Croitorașul cel isteț". Spectacol oferit de Teatrul Puck.

Accesul publicului va fi gratuit la toate evenimentele din cadrul Bookfest. Program zilnic de vizitare: 10:00 - 20:00.

 

Comenteaza