Purcărete expune la Muzeul de Artă din Cluj

Purcărete expune la Muzeul de Artă din Cluj
O expoziţie de fotografie al cărei autor este regizorul Silviu Purcărete şi o alta de pictură şi grafică, cu lucrări alese de criticul de teatru George Banu, pot fi vizionate la Muzeul de Artă din Cluj. Evenimentul este cuprins în programul Festivalului „Întâlnirile internaţionale de la Cluj”, organizate de Teatrul Naţional.

Expoziţia "Nopţile oraşului", semnată de Silviu Purcărete, însumează 22 de fotografii făcute în diferite oraşe de-a lungul anilor.

Cea de a doua expoziţie, Nopţile muzeului" cuprinde lucrări de pictură şi grafică din patrimoniul Muzeului de Artă Cluj-Napoca, selecţie realizată de reputatul critic de teatru George Banu. „Aceste ‹‹nopţi›› provin din rezervele muzeului, din acea parte obscură a sa, la care, rareori, puţini au acces. Oare ‹‹rezerva›› nu e echivalentul nopţii?" a declarat acesta.

Expoziţiile sunt deschise publicului în perioda 3 octombrie- 3 noiembrie.

Teatrul Naţional Cluj-Napoca organizează în perioada 3-6 octombrie, cea de-a treia ediţie a Întâlnirilor Internaționale de la Cluj. Ediţia din acest an îi este dedicată activității și personalității lui George Banu, renumit critic de teatru francez, de origine română.

Vezi programul complet al Întâlnirilor Internaționale de la Cluj.

Anca AGAFIŢEI

Comenteaza