Prea puţine propuneri pentru emblema teatrului Puck. Explicaţia conducerii: vacanţa. Termenul concursului se prelungeşte

Prea puţine propuneri pentru emblema teatrului Puck. Explicaţia conducerii: vacanţa. Termenul concursului se prelungeşte
Reprezentanţii Teatrului de Păpuşi Puck din Cluj-Napoca au decis să prelungească până pe 30 septembrie termenul până la care se pot depune propunerile pentru noua emblemă a instituţiei, ca urmare a numărului prea mic de proiecte primit până acum.

"Concursul pentru noua emblemă a Teatrului Puck s-a suprapus cu vacanţa de vară a elevilor şi studenţilor, iar din partea lor propunerile pentru noua formă grafică n-au fost până acum la nivelul la care ne-am aşteptat", a precizat Emanuel Petran, directorul Teatrului de Păpuşi Puck. "Pentru că teatrul nostru se adresează în primul rând copiilor şi tinerilor, am decis să prelungim perioada de depunere a propunerilor pentru concurs până pe 30 septembrie, ca să implicăm în acest demers cât mai mulţi elevi şi studenţi care au idei şi care se pricep la desen. Le amintim tuturor potenţialilor concurenţi faptul că pe lângă mândria ca ideea câştigătoare să fie mulţi ani de acum înainte simbolul Teatrului de Păpuşi Puck, avem şi câteva premii importante".

Conform lui Petran câştigătorul concursului va fi premiat cu 1.000 de lei, în timp ce următorii clasaţi vor câştiga premii în obiecte şi abonamente la spectacolele teatrului. Cele mai bune lucrări vor fi prezentate într-o expoziţie ce va avea loc cu ocazia Festivalului Internaţonal al Teatrelor de Păpuşi.

Puck este personaj din cunoscuta piesă a lui William Shakespeare, "Visul unei nopţi de vară".

Regulamentul şi detalii despre concurs sunt disponibile pe www.teatrulpuck.ro.

Teatrul de Păpuşi Puck a fost înfiinţat în 1950, de atunci fiind puse în scenă, în limbile română şi maghiară, piese adresate în special copiilor. La producţiile teatrului şi-au adus aportul numeroase personalităţi.

Instituţia a obţinut premii la diverse festivaluri naţionale şi internaţionale, precum  Marele premiu al Festivalului Teatrelor de Păpuşi de la Pecs, ediţia 2007, pentru spectacolul "Vrăjitorul şi corbulâ", Premiul pentru relaţia actor-păpuşă-muzică într-un spectacol de teatru de păpuşi pentru spectacolul "Hansel şi Gretel", regia Varga Ibolya; Premiul pentru management cultural doamnei Mona Chirilă pentru promovarea şi susţinerea artei de animaţie în peisajul teatral românesc şi internaţional la Festivalul Spectacolelor de Colecţie, Bucureşti 2008; Premiu colectiv pentru interpretare actoricească în spectacolul „Dănilă Prepeleac", Premiul pentru valoarea artistică şi culturală pentru spectacolul Cartea cu Apolodor, la Festivalul Teatrelor de Păpuşi şi Marionete Puck 2010, Premiul pentru valoarea repertoriului şi calitatea transpunerii scenice pentru spectacolul Cartea cu Apolodor la FestivalulSpectacole de Colecţie, Bucureşti,2010, Premiul pentru Valoarea profesionla a omagiului la adresa teatrului cu măşti pentru spectacolul Secretul magic, de Carlo Gozzi, regia Mona Marian la Festivalul Teatrelor de Păpuşi şi Marionete Puck 2011;

De asemenea actorii Doina Dejica, Frunzina Anghel, Dana Bonţidean, Călin Mureşan, György Lászlo, Ovidiu Crişan, Sandor Ildiko au primit premii şi menţiuni pentru interpretare.

Repertoriul actual al teatrului include 21 de titluri de spectacole, în special pentru copii dar şi pentru adulţi, între care "Cartea cu Apolodor", "Scufiţa Roşie", "Pinocchio", "Cenuşăreasa", "Albă ca zăpada", "Gulliver", "Hansel şi Gretel", "Dănilă Prepeleac", "Elefănţelul curios", "Teatrul umbrelor", "Muzicanţii din Bremen".

Etichete
Comenteaza