Vacanța Altfel la „Puck”: Călătorie în Culisele Teatrului de Păpuși şi un spectacol interactiv cu retroproiecție

Vacanța Altfel la „Puck”: Călătorie în Culisele Teatrului de Păpuși şi un spectacol interactiv cu retroproiecție
Teatrul de Păpuși „Puck” a pregătit pentru vacanța care se apropie cu pași repezi o serie de activități, care de care mai interesante și mai distractive. Printre acestea se numără și două premiere: una în cadrul secției maghiare și una în cadrul secției române.

„Vacanța Altfel" începe luni cu „Baladele Balaurului", cea de-a doua premieră a secției maghiare a Teatrului de Păpuși „Puck" din această stagiune. Spectacolul poate fi vizionat luni, 30 octombrie, de la ora 19, pe scena ZUG.zone (str. Traian, nr. 40/42) și este rezultatul unei colaborări între Teatrul „Puck" și trupa de teatru independent „Váróterem Projekt", cu sprijinul Primăriei Cluj.

Spectacolul folosește mai multe tehnici de mânuire și este bazat pe povești scrise de elevi din clasele III-VIII, în cadrul proiectului „Eroi și eroine", proiect început în urmă cu șase luni. Organizatorii au primit 14 povești scrise de copii, dintre care una a fost semnată de mai mulți autori. Scenariul spectacolului a fost scris pe baza celor mai inspirate și interesante povești. După primirea textelor, între 21 și 22 iunie trupele au organizat un atelier de creație pentru copiii-scriitori, la finalul căruia aceștia au fost premiați.

Regia este semnată de actorul Imecs-Magdó Levente, liderul trupei independente Váróterem Projekt, care debutează în calitate de regizor cu acest spectacol. Dramaturgia și muzica sunt semnate de Bertóti Johanna, iar din distribuție fac parte actorii: Sebők Maya, Udvari-Kardos Tímea, Pál Emőke, László Réka și Csepei Zsolt. Decorul, costumele și păpușile sunt concepute și realizate de Kürti Andrea. La lumini și la sunet o găsim pe Sipos Júlia.

Spectacolul se joacă limba maghiară. Vârsta minimă recomandată este de 7 ani.

Ateliere și spectacole interactive

Pe lângă premiera secției maghiare, care deschide săptămâna de vacanță altfel, marți, 31 octombrie, de la ora 11 este programat la sediul instituției un spectacol interactiv cu retroproiecție cu povești, susținut de Andrei Mărginean. Intrarea costă 10 lei.

În aceeași zi, de la ora 18, în foaierul Teatrului „Puck", are loc Atelierul de Creație de susținut de Andreea Bolovan, actor-păpușar al secției române, atelier în cadrul căruia cei mici vor învăța, pas cu pas, cum se confecționează o păpușă. Biletul de intrare costă 20 de lei, iar numărul maxim de participați la atelier este 12.

De asemenea, joi, 2 noiembrie, cei mici sunt așteptați de la ora 11 la o „Călătorie în Culisele Teatrului de Păpuși", cu Lucian Boldor, impresarul secției române a instituției, alături de Lorena Copil, secretar literar al aceleași secții. Intrarea este liberă!

„Vacanța Altfel" se încheie vineri, 3 noiembrie, cu avanpremiera spectacolului „Scufița Roșie și Lupul cel Flămând", în regia și interpretarea lui Ion Iurcu. Reprezentația are loc de la ora 11. Premiera aceluiași spectacol va avea loc duminică, 5 noiembrie, de la orele 11 și 12.30.

În această nouă versiune a poveștii, accentul se pune pe interacțiunea cu micii spectatori, în scopul de a le stimula imaginația, creativitatea și pofta de joacă. Concepția este cea de spectacol-atelier-interactiv și, pe alocuri, dialogurile sunt înlocuite de muzică. Și pentru că finalul este, de asemenea, ușor modificat, îi invităm pe cei mici și cei mari să descopere împreună ce se întâmplă cu Scufița Roșie și lupul cel flămând.

Biletele de intrare costă 10 lei. Vârsta minimă recomandată este de trei ani.

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck"

Teatrul de Păpuşi „Puck" a fost înfiinţat 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck" este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. De asemenea, din 2006 a fost lansat programul Nocturne cu spectacole adresate adulţilor. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck", unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck", un eveniment dedicat întregii familii.

 

Comenteaza