Ovidiu Lipan Țăndărică lansează un proiect de suflet la Cluj, la Opera Summer Hub

Ovidiu Lipan Țăndărică lansează un proiect de suflet la Cluj, la Opera Summer Hub

Vineri, de la ora 19:30, renumitul artist Ovidiu Lipan Țăndărică va prezenta publicului clujean, în premieră absolută, spectacolul "Terranova: Renașterea Spiritului", pe scena din aer liber a Opera Summer Hub (OSH), microstagiunea estivală organizată de Opera Română Cluj-Napoca, la Cluj Innovation Park (CIP).

Evenimentul de excepție realizat alături de Adrian Stavian îmbină în manieră fascinantă muzica și poezia în interpretarea unor artiști ce completează distribuția de talie internațională: actrița Maia Morgenstern, soprana Irina Baianț și baritonul Florin Estefan. Ei vor fi acompaniați vocal și instrumental de un grup de muzicieni dedicați și plini de energie, aflați sub bagheta dirijorului Flaviu Mogoșan. Muzica poartă semnătura lui Țăndărică și a lui Adrian Stavian.

Spectacolul reprezintă o intersecție efervescentă între muzica modernă și cea clasică, la granița terestrului și a celestului, reunite prin ritm. Acest limbaj universal al ritmului și profunzimea sa sunt însăși esența unui spectacol complex, înălțător, pulsant și revelator, care ne redă întregul Univers prin muzică și emoție. Spectatorii sunt, astfel, invitați să trăiască armonia, să își regăsească propria povestea în ea și să descopere altele noi.

„Ritmul este Suflet, Spirit. Este Lumină, Face parte din Gena Umană. Ritmul nu are nevoie de cuvinte, este perceput și înțeles indiferent de națiune. Ritmul este atins de aripa lui Dumnezeu. Este muzica Pământului și a întregului Univers. Ritmul ne va pătrunde și ne va elibera. Este Muzica Pământului, este Facerea.  

Să ne eliberăm de invidie, răutate, preamărire. Să facem loc Iubirii, Smereniei, Curajului și Demnității, Iubirii de sine. Să ne încărcăm cu Energia Spațiului Liber. Să devenim Energie, Lumină Vie, Pură, Pozitivă. Să ne vindecăm prin Iubire.

Să lăsăm energia pozitivă să circule printre noi, să ne eliberăm de gândurile rele. Să ne bucurăm de cei ce suntem, să fim spirit, să ne eliberăm de lumesc, să devenim Lumină Vie. Vom parcurge o călătorie inițiatică de echilibrare energetică, de vindecare, de meditație transcendentală, de purificare, de apropiere de sinele nostru, de Adevăr, de căldura Iubirii lui Dumnezeu", spune Țăndărică.

Distribuția spectacolului este completată de cvintetul cameral format din Vlad Baciu și Răsvan Dumitru – la vioară, Cristian Suărășan - violă, Cornelius Zirbo – violoncel, Daniel Dumitrana – contrabas, precum și pe tenorii Eusebiu Huțan, Andrei Manea, baritonul Samuel Barani și basul Zoltan Molnar - backing vocal.

Amfiteatrul verde al CIP va oferi un context ideal pentru această premieră inedită, prezentată în cadrul proiectului OSH și al programului Opera Picnic, care își așteaptă spectatorii în peisajul terasat și generos pe care îl pot admira de pe propriile pături de picnic.

Conceptul original al acestor evenimente sub clar de lună aparține teatrului liric clujean, care își desfășoară aici întreaga microstagiune estivală, până în 13 septembrie. OSH este coorganizat de alături de Asociația Culturală Opera 2 You, Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative Cluj-Napoca și Londoner. Proiectul se bucură de susținerea Primăriei și a Consiliului Local Cluj-Napoca, fiind prezentat în cadrul Stagiunii Artistică Muzicală Estivală a României, inițiată de Ministerul Culturii.

Evenimentul are pachete alternative de bilete, ce pot fi achiziționate online: https://www.bilete.ro/opera-summer-hub/.

Comenteaza