O trupă clujeană va concerta alături de Buena Vista Social Club şi Joan Baez la un celebru festival nemţesc

O trupă clujeană va concerta alături de Buena Vista Social Club şi Joan Baez la un celebru festival nemţesc
Trupa românească "Nightlosers" va susține o serie de concerte în cadrul renumitului festival "Zelt Musik Festival" (ZMT) din Freiburg, Germania, desfăşurat din 9 până în 15 iulie.

Clujenii vor urca pe scenă în data de 11 iulie în cadrul secțiunii "Musik in der Stadt", iar în ziua următoare vor încânta publicul în cadrul Klassik-Jazz-Matinee "Cross Countries".

Formația va avea ocazia de a se etala alături de nume internaționale extrem de cunoscute, precum Buena Vista Social Club (Cuba), Mariza (Portugalia), Joan Baez (USA), Tom Odell (UK), Juanes (Columbia), Rea Garvey (Irlanda), dar și cu artiști germani, printre care se numără Andreas Bourani, trupa Revolverhead și Tocotronic.

În anii trecuți la festival au participat, de asemenea, mari nume ale scenei muzicale internaționale, precum Youssou N'Dour, Pet Shop Boys, NAS, Parov Stelar Band, Patti Smith & Band, Bryan Ferry, Simple Minds, Pretenders, Faithless, Seal, Patricia Kaas, Chris de Burgh, Cypress Hill, Chaka Khan, Suzanne Vega, B.B. King, Royal Philharmonic Orchestra sau Al Di Meola.

ZMT este unul dintre cele mai vech din Europa, ambientul său unic de oraș al corturilor, de mix între natură și cultură, precum și un program calitativ și divers transformând evenimentul într-o instituție a peisajului internațional de festivaluri. 

"Nightlosers" este o trupă clujeană înființată în 1994, cunoscută pentru muzica lor ce combină blues american cu elemente de folclor autentic ardelenesc. Au devenit cunoscuți publicului român în anii '90 datorită piesei "Bețivan Ratat" şi videoclipului "Dragostea-i ca și o râie (Zavaidoc)". În cei peste 18 ani de existență au concertat atât în țară cât și la mari festivaluri din străinătate.

Comenteaza