O galerie de artă din Cluj la târgul din Viena, cu 150 de galerii şi instituţii de artă din lume

O galerie de artă din Cluj la târgul din Viena, cu 150 de galerii şi instituţii de artă din lume
O galerie de artă din Cluj participă la târgul de artă contemporană din Viena ce reuneşte 150 de galerii şi instituţii din toată lumea între 10 şi 13 octombrie în capitala Austriei.

„Viennafair The New Contemporary" reunește în capitala Austriei, între 10 și 13 octombrie 2013, 150 de galerii și instituții din întreaga lume. De o atenție deosebită se bucură și în acest an arta contemporană din Europa de Est si Sud-Est. Pentru prima oară instituții culturale tinere din România se află în centrul atenției în cadrul programului special intitulat „Diyalog: New Energies".

Prezența instituțiilor românești în cadrul acestui proiect este completată de cea a unor instituții similare din Turcia și Regiunea Caspică. În acest context, centrul românesc de cultură contemporană „Club Electroputere" din București prezintă pentru prima oară lucrările artistului Mihail Trifan, mai puțin cunoscut publicului larg. „Experimental Project", care organizează printre altele Bienala Internațională de Grafică Experimentală IEEB de la București, expune la târgul de artă contemporană de la Viena lucrările artiștilor Marilena Preda Sânc, Valeriu Șchiau și Patricia Teodorescu. Prezentă în cadrul proiectului „Diyalog" va fi și „galeria nomadă" „KILOBASE BUCHAREST", inițiată de artiștii Ioana Nemeș (1979-2011) și Dragoș Olea.

În afară de cele patru galerii românești prezente la „Viennafair" în cadrul proiectului special „Diyalog: New Energies", România va mai fi reprezentată de galeriile „Anca Potersu Gallery" din Bucuresti, „:BARIL" din Cluj-Napoca, „Ivan Gallery" din București și „Jecza Gallery" din Timișoara.

„Viennafair The New Contemporary' 2013 creează o rețea în care sunt reprezentate atât galerii cunoscute, cât și galerii tinere, în curs de afirmare. Am reușit să dezvoltăm un format inovativ de târg, cu o ofertă bine individualizată" explică directoarele artistice ale „VIENNAFAIR The New Contemporary", Christina Steinbrecher-Pfandt și Vita Zaman.

 

Comenteaza