Alertă teroristă în mai multe oraşe din Europa. Catedrală evacuată sâmbătă seara

Alertă teroristă în mai multe oraşe din Europa. Catedrală evacuată sâmbătă seara
| Foto: Foto: Sascha Thelen/dpa - via https://www.bild.de/

Serviciile de securitate din Austria, Germania şi Spania au primit indicii că un grup islamist plănuieşte mai multe atacuri în Europa, posibil în noaptea de Crăciun şi de Anul Nou, a transmis cotidianul german Bild pe site-ul său. 

Potrivit ziarului, ţintele acestor atacuri ar putea fi slujbele de Crăciun din Köln, Viena şi Madrid. Mai multe persoane suspectate că plănuiau atacuri în perioada sărbătorilor au fost deja arestate în Austria şi Germania, relatează AFP, preluată de Digi24

Poliţia germană a anunţat sâmbătă seara că efectuează percheziţii în catedrala din Köln (vestul oraşului) cu ajutorul câinilor, în urma unui "avertisment de pericol".

După slujba de seară şi "de comun acord cu responsabilul cu securitatea capitlului catedralei", catedrala a fost percheziţionată cu câini speciali dresaţi în acest sens, a precizat poliţia.

Potrivit agenţiei germane de presă DPA, gruparea islamistă ar putea avea legătură cu gruparea teroristă Statul Islamic din Khorassan, care este activă în Asia Centrală şi de Sud.

Comenteaza