Metallica revine în România

Metallica revine în România

La 10 ani de la concertul incendiar susținut pe Stadionul Cotroceni, Metallica anunță revenirea în România. Pe 14 august, trupa va cânta pe Arena Națională din București. Evenimentul face parte din turneul Worldwired, început în octombrie 2016.

În cadrul turneului Worldwired, Metallica este însoțită de trupele Ghost și Bokassa, care vor cânta în deschidere. Prețurile biletelor pornesc de la 235 de lei și ajung la 685. Bilete, AICI!

Metallica este una dintre cele mai apreciate, premiate și bine vândute trupe de thrash și heavy metal. Înființată în 1981 în Los Angeles (SUA), formația are în palmares nouă premii Grammy, câștigate în urma a 23 de nominalizări, și șase albume consecutive plasate pe prima poziție în topul american Billboard 200.

În cei peste 35 de ani de carieră, trupa a vândut mai bine de 125 de milioane de albume, dintre care 66 de milioane s-au cumpărat doar în SUA. Formată în prezent din James Hetfield (voce), Lars Ulrich (tobe), Kirk Hammett (chitară) și Robert Trujillo (bas), trupa i-a avut în componență și pe Dave Mustaine, Jason Newsted, Ron McGovney și Cliff Burton.

Albumul care i-a adus titlul de cea mai influentă trupă de thrash metal este ”Master of Puppets”, lansat în 1986 și certificat de șase ori cu platină în SUA. Următorul material discografic, ”Metallica” (1991), a marcat o trecere vizibilă către heavy metal, dar și către zona mainstream, albumul vânzându-se în peste 16 milioane de albume doar în SUA.

Albumul "Hardwired… to Self-Destruct", pe care trupa îl va promova la București, a debutat pe prima poziție în topul american Billboard 200. A fost pentru a șasea oară când formația a reușit să se plaseze pe primul loc în acest clasament, această performanță fiind atinsă și cu ”Death Magnetic” (2008), ”St. Anger” (2003), ”Reload” (1997), ”Load” (1996) și ”Metallica” - The Black Album (1991).

Comenteaza