Lungmetraj premiat la Cannes, în închiderea Comedy Cluj

Lungmetraj premiat la Cannes, în închiderea Comedy Cluj
Un lungmetraj britanic, recompensat cu trofeul Queer Palm la Cannes, va încheia cea de-a şasea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj.

Lungmetrajul „Pride", în regia lui Matthew Warchus, prezentat în secţiunea Quinzaine des Realisateurs şi ulterior premiat la ediţia din acest an a Festivalului de Film de la Cannes, a fost ales să fie proiectat sâmbătă, 18 octombrie, la Cinema "Florin Piersic", imediat după ceremonia de decernare a premiilor Comedy Cluj 2014.

Potrivit publicaţiei Screen Daily, „Pride" este o „sărbătoare irezistibilă și plină de entuziasm a alianței dintre minerii greviști și homosexualii activiști", iar celebra publicație de cinema IndieWire l-a catalogat drept „exemplificarea perfectă a comediei".

Acţiunea filmului are loc în vaara anului 1984, când Margaret Thatcher conduce Marea Britanie și Uniunea Națională a Minerilor este în plină grevă de mai bine de un an de zile în semn de protest față de decizia guvernului de a închide minele. În timpul Marșului Homosexualilor (Gay Pride March) din Londra, un grup de lesbiene și homosexuali decide să strângă bani pentru susținerea familiilor minerilor greviști. Astfel, ei pornesc într-o călătorie spre un mic sat minier din Wales pentru a face personal donația, lungmetrajul prezentând o poveste extraordinară despre două comunități complet străine una față de cealaltă care se aliază într-un parteneriat neașteptat și, în cele din urmă, victorios.

Din distribuţia filmului fac parte, alături de tânărul Ben Schnetzer, cunoscut publicul român din „Hoțul de cărți / The Book Tief", Bill Nighy („Love Actually", „The Constant Gardener", „State of Play"), Imelda Staunton („Vera Drake", „Maleficent") și Dominic West („Appropriate Adult", „Chicago").

„Amuzant, emoționant și extrem de convigător", după cum afirmă The Hollywood Reporter, „Pride" este un film pasionant ce combină drama socială, ciocnirea culturilor, oameni în vârstă puși pe fapte greu de crezut și un Bill Nighy de-a dreptul uimitor.

Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj 2014, organizat de Fundaţia Europeană pentru Cultură Urbană, se va desfăşura în perioada 10-19 octombrie. În cadrul evenimentului vor fi prezentate publicului peste 150 de producții şi workshop-uri dedicate pasionaților de film și nu numai.

Comenteaza