festivalul Pride Cluj va avea loc în luna iunie. Invitată specială din Ucraina. Ce se întâmplă cu MARȘUL PRIDE

festivalul Pride Cluj va avea loc în luna iunie. Invitată specială din Ucraina. Ce se întâmplă cu MARȘUL PRIDE

Festivalul Pride va avea loc în perioada 6-12 iunie 2022, la Cluj-Napoca. Tema din acest an este: ”Iubire, Drepturi, Solidaritate”.

”Queer Village: Un loc unde să ne adunăm împreună la un grătar, pe muzică, în timp ce stăm la o poveste, înconjurați de culori și activități diverse. Queer Village este spațiul sigur de care avem nevoie. Acest eveniment este special conceput pentru ca fiecare persoană queer să se simtă în siguranță să fie ea însăși. Veți avea ocazia să cunoașteți oameni noi, să socializați, și să vă simțiți bine într-un spațiu în care voi aveți prioritate. 

Ateliere și expoziții pentru comunitate: Cluj Pride 2022 își propune să aducă comunității LGBTQ+ clujene și transilvănene activități, evenimente, și ateliere cu subiecte cât mai diverse și intersecționale. Sperăm că astfel cât mai multe persoane din interiorul comunității LGBTQ+ se vor putea bucura și regăsi în evenimente, activități, și spații special dedicate fiecărei identități în parte”.

Tema din acest an este: ”Iubire, Drepturi, Solidaritate”

”O lege a trecut zilele acestea prin Senat care amenință drepturile noastre cele mai fundamentale. Organizăm Cluj Pride 2022 pentru a ne demonstra tăria și solidaritatea și mai puternic, pentru a arăta că nu ne este frică să luptăm și pentru a chema societatea la conștientizarea dificultăților cu care se confruntă persoanele LGBT+. 

Săptămâna mândriei (Pride) din acest an nu este doar o sărbătoare a identităților diverse sau a iubirii, ci și un moment pentru a veni împreună și a-i sprijini pe cei care nu pot fi vizibili. Odată cu atacurile recente asupra libertăților și drepturilor noastre, acceptarea și respectul pentru persoanele LGBT+ a devenit o prioritate și mai mare. Să ne întoarcem în stradă așa cum am făcut din 2017, pentru a lupta pentru vizibilitatea comunității LGBT+ și pentru a ne apăra drepturile.

Cu bucurie anunțăm că vom avea ca invitată de onoare la Cluj Pride 2022 chiar pe coordonatoarea adăpostului LGBT+ din Ucraina, adăpost pe care Queer Sisterhood Cluj îl susține cu toate cele necesare de la începutul invaziei rusești. Împreună vom discuta despre călătoriile lesbienelor clujence cu ajutoare umanitare în Ucraina pe timp de război. 

Totodată, lucrăm cu municipalitatea locală pentru Marșul Pride și știm că anul acesta va fi un eveniment de neuitat”, susțin și cei de la Queer Sisterhood Cluj.

Comenteaza