Update Luna "s-a închis" în Biserica Piariştilor. Când se redeschide cea mai fotografiată atracţie a Clujului

Luna "s-a închis" în Biserica Piariştilor. Când se redeschide cea mai fotografiată atracţie a Clujului

Mii de persoane, între care numeroşi turişti străini, au trecut pragul Bisericii Piariştilor din centrul oraşului Cluj-Napoca pentru a vedea luna care s-a adăpostit în dreptul altarului. Din nefericire, accesul în edificiul religios este momentan interzis. 

UPDATE, 3 decembrie, ora 10.00: "În legătură cu instalația Museum of the Moon: luni, 3 decembrie, și marți, 4 decembrie, aceasta nu va fi accesibilă publicului larg. Mulțumim pentru înțelegere", transmit organizatorii expoziţiei. 

---------------------------------------------------------------------------------

Vineri, echipa Lights ON anunţa că, peste weekend, expoziţia "Museum of the Moon" nu va fi deschisă publicul, dar va fi reluată începând de luni. 

"Dragii noştri, mulțumim pentru răbdare. "Museum of the Moon", instalație aflată în circuitul instalațiilor de lumină Lights ON, este una dintre cele mai impresionante lucrări de artă contemporană care ajunge în România și pentru care accesul este posibil cu titlu gratuit, fără nici un fel de taxă.

Ne bucurăm de dorința tuturor de a o vizita şi vă anunțăm că vizitele vor fi reluate de luni, 3 decembrie, ora 18:00. La cererea Bisericii Piariste, care găzduiește această instalație, pe parcursul weekend-ului accesul nu va fi permis. Am luat această decizie pentru a respecta gazdelor noastre dorința de a se bucura în liniște de slujbele religioase.

Dorim să vă reamintim că există niște reguli de minim bun simț pe care vă rugăm să le respectați dacă doriți să vizitați de luni încolo instalația "Museum of the Moon". Mulțumim pentru înțelegere și vă reamintim că toate celelalte instalații sunt disponibile pentru vizitare în acest timp", conform Lights ON.

Imagistică NASA

„Museum of the Moon” este o “lucrare de artă călătoare” a artistului britanic Luke Jerram, ce măsoară 7 m în diamentru şi prezintă trăsături la 120 dpi conforme cu imagistica NASA a suprafeţei lunii. Fiecare centimetru al lunii lui Jerram reprezintă de fapt 5 km ai lunii. Începând de luni, va putea fi văzută, gratuit, până în 14 decembrie.

Reguli şi program de vizitare   

Instalaţia de artă putea fi vizitată, inițial, până în 14 decembrie, gratuit, în intervalul orar 10:00-22:00, cu respectarea slujbelor şi activităţilor bisericii. În timpul Sfintelor Liturghii accesul în biserică era permis doar în scopuri religioase, pentru a nu deranja activitatea. Accesul cu mâncare sau băutură era strict interzis. La faţa locului se găseau panouri explicative în limbile română, maghiară şi engleză.

Artiştii luminează Clujul de sărbători. Tururi ghidate printre instalaţii inedite 

După concursurile pentru iluminatul festiv din Piața Mihai Viteazul (“Snowballs”), Bulevardul Eroilor (“Beatrix”) și strada Mihail Kogălniceanu (“Forest Spirits”), a fost programat circuitul de instalații de lumină, o expresie artistică în premieră pentru Cluj-Napoca.

Este vorba despre iniţiativa celor de la Lights ON, care şi-au propus acum să plaseze operele unor artiști români și străini în zone centrale din oraș, invitând astfel publicul clujean să le descopere în această iarnă. 

Circuitul se desfăşoară până în 31 decembrie. Instalațiile fac diverse zone ale orașului să strălucească, fiind conectate între ele printr-un circuit, ce poate fi parcurs alături de ghizi specializați (Cluj Guided Tours), zilnic, de la ora 18:00, din Piața Unirii.  Mai multe detalii, AICI!

Comenteaza