Lumea copiilor din centrul Clujului FOTO

Lumea copiilor din centrul Clujului FOTO
La Cluj-Napoca a avut loc prima ediție a festivalului stradal WonderPuck, eveniment dedicat în primul rând copiilor. Festivalul organizat în aer liber a marcat într-un mod inedit deschiderea stagiunii 2017-2018 a Teatrului de Păpuși Puck. Au participat 17.400 de persoane.

Mii de copii și părinți s-au bucurat în inima orașului, de spectacolele de teatru, concerte, momente de dans și jonglerie, ateliere de creaţie și expoziții.

Deschiderea oficială a festivalului a avut loc pe scena mare amenajată în Piața Unirii, unde a cântat Corul Junior VIP, urmat de un concert cu piese Disney susținut de fanfara militară din Cluj-Napoca. La finalul primei zile a festivalului, Teatrul Puck a interpretat piesa „Sărmanul Djoni și Arnica" / "Szegény Dzsoni és Árnika" (în limba maghiară).

A urmat ziua dedicată marionetelor. Clujenii au fost invitați la spectacolul „Scufița roșie și Lupul cel flămând". După „Invazia marionetelor", centrul Clujului a găzduit o paradă a costumelor - carnaval în aer liber.

Ultima zi a festivalului WonderPuck a început cu un concert al Cvartetului RRH, format din elevi și profesori ai Colegiului de Muzică Sigismund Toduță. Au avut loc, de asemenea, spectacole susținute de artiști din Cluj, Baia Mare, Deva, Satu Mare și Dej.

Trupa de dans Rosenstrauss, a Colegiului Andrei Mureșanu din Dej, a oferit celor prezenți o demonstrație de dansuri germane. Închiderea oficială a festivalului a avut loc la 14:30, pe scena mare. Evenimentul a fost sprijinit de Primăria Cluj-Napoca, alocarea de la bugetul local pentru această ediție fiind de 20.000 de lei.

Comenteaza