Jazzul ajunge în Piaţa Unirii

Jazzul ajunge în Piaţa Unirii
| Foto: Jazz in the Street

Al patrulea eveniment Jazz in the Street din toamna aceasta va avea loc sâmbătă, 6 octombrie, în Piața Unirii din Cluj-Napoca. 

 

Artiștii ediției sunt Cantellion, Infusion, iar invitat special e Indie Folker. Concertele încep la ora 18:00, iar accesul publicului este gratuit. 

Cvartetul Cantellion s-a lansat în 2016, iar anul trecut a câștigat locul I la festivalul național de muzică “Baladele Dunării” din Galați și premiul pentru cea mai bună interpretare la concursul muzical “Folk’n’Iași”.

Infusion e trupa rezidentă la Jazz in the Street 2018. Solista formației, Diana Săveanu, a câștigat premiul pentru cea mai bună voce la Concursul Internațional Jazz in the Park, iar până acum am ascultat-o la toate edițiile Street din acest an.

Indie Folker este primul proiect de indie folk din Europa de Est. Activează pe scenele din România, Marea Britanie și Ungaria încă din 2006 și a susținut turneul de prezentare al albumului de debut “Monsters in Rome” în diferite cluburi din Londra și Manchester în 2010, turneu ce a inclus 10 prestații pe scenele din Marea Britanie. Opt piese semnate Indie Folker fac parte din coloana sonoră a filmului “Lie with Me” regizat de Jamison Brandi, film ce a fost lansat în decembrie 2012.

Pregătiri pentru marele eveniment

După ediția a patra de Jazz in the Street de sâmbătă, echipa Fapte pregătește cel mai mare eveniment al toamnei, în 14 octombrie 2018, când zeci de artiști vor anima orașul în 10 puncte de pe Bulevardul Eroilor. Numele artiștilor selectați vor fi anunțate în curând. În plus, va avea loc o conferință a artelor stradale.

Prima ediție Jazz in the Street a avut loc în 23 aprilie 2016 și a reprezentat un succes. De atunci, echipa Fapte a organizat câteva zeci de astfel de evenimente de o zi, două zile sau de doar câteva ore, iar anul trecut proiectul s-a desfășurat timp de câteva săptămâni, pe tot parcursul verii și al toamnei. În 2017, 17.000 de persoane au participat la reprezentațiile în stradă.

Comenteaza