Foto Innamorato di te, Cluj! Cum a fost la ediția din 2023 a festivalului Opera Aperta

Mii de persoane au participat, în ciuda vremii nevaforabile din unele seri, la ediția din 2023 a festivalului Opera Aperta, eveniment ce a avut loc între 22 - 225 iunie 2023 în Piață Unirii din Cluj-Napoca.

''Au fost 4 zile pline, cu mii de spectatori care au animat Piața Unirii, care au cântat alături de artiștii de pe scenă, care s-au bucurat de vizita mortală a familiei Addams, care au râs la glumele lui Dima Belinski sau au suferit în tandem cu personajele din Cavalleria Rusticana și Paiațe. Ploaia de duminică nu ne-a lăsat să terminăm spectacolul de închidere, dar Rigoletto va reveni cu prima ocazie. A fost frumos! Mai facem'', transmit organizatorii.

Festivalul s-a deschis în 22 iunie, la ora 20:30, cu Innamorato di te, un concert în care baritonul Florin Estefan și tenorul Eusebiu Huțan, au fost acompaniați de Orchestra Operei Naționale Române Cluj-Napoca și de bandoneonistul invitat Giancarlo Palena.

Pentru prima oară la Cluj, spectatorii au avut șansa să se întâlnească, în 23 iunie, la Opera Română, cu Familia Addams. Toți ochii au fost ațintiți asupra lui Wednesday, personajul care a făcut înconjurul internetului la începutul anului, în viziunea artiștilor Teatrului Excelsior din București și a regizorului Răzvan Mazilu.

Vedeta festivalului a fost producția Rigoletto a Operei clujene, sub conducerea dirijorului David Crescenzi. În premieră în România, drama bufonului Rigoletto a fost completată AI forte de instalația realizată de Polyhedron, dezvoltată pentru a traduce mișcările mâinilor dirijorului, cu ajutorul unei inovații absolute în România. Tenorul Ovidiu Purcel în rolul Ducele, Simone Piazzola în rolul Rigoletto și soprana Andreea Mădălina Barbu în rolul Gilda au completat un spectacol oferit gratuit publicului, în 25 iunie, în Piața Unirii.

Alte două evenimente susținute de Opera Maghiară din Cluj și Academia de Muzică “Gheorghe Dima”, plus expoziția Interweave – Mapping Visual Polyphonies din parcul Ștefan cel Mare au completat afișul Opera Aperta de anul acesta.

Comenteaza