Începe ClujShorts 2017. Vezi programul festivalului

Începe ClujShorts 2017. Vezi programul festivalului
Un număr de 158 de scurtmetraje vor rula în cadrul Festivalului International de Film de Scurt Metraj (ClujShorts) 2017. 52 de filme intră în competiţia oficială.

Vineri, începând cu ora 19:00, publicul se va întâlni cu Paul Mureșan, la o Proiecție Specială de animații și o discuție cu realizatorul lor. Aceasta va avea loc la Casa Vega (Opera Națională Română din Cluj-Napoca ( Intrarea Actorilor). E pentru publicul 16+.

Sâmbătă, 1 aprilie, ClujShorts se mută în Parcul Iulius Mall, între orele 14 și 22.Seara va avea loc o proiecție aniversară: 5 ani de festival.

Duminica, 2 aprilie, aduce Proiecția Specială și un Artist Talk cu Ana Simon, O familie de artiști ai cinematografiei francofone: Michel, François și Ana Simon. De la ora 15.00, la sediul Institutului Cultural Francez vor rula 3 filme, prin care publicul să redescoperie familia Simon. 

Luni, 3 aprilie, de la ora 18.00, va avea loc vernisajul expoziţiei anuale ClujShorts - Un cadru. O poveste. Invitată specială artista clujeană Teodora David. Evenimentul va avea loc la Studioul Ciorchin, B-dul Nicolae Titulescu nr. 2.

Va urma, de la ora 20.00, proiecția specială a filmului eveniment Home, în regia lui Daniel Mulloy, cu Jack O'Connell. Proiecția e urmată de masa rotundă vizând subiectul tratat de film- refugiații- o temă ce rămâne în continuare extrem de actuală. Evenimentul va avea loc la Flying Circus.

Începând de marți, 4 aprilie, ClujShorts 2017 se mută la Cinema Victoria. În cadrul festivalului vor rula, în total, 158 scurtmetraje. 52 intră în competiţia oficială. Juriul este format din Ioan Pop-Curșeu, Gabor Xantus și Francisc Koos.

Pentru copiii peste 4 ani, vor rula animații internaționale care nu conțin dialoguri. Acestea vor fi proiectate în zilele de joi, 6 aprilie și sâmbătă, 8 aprilie, de la ora 11.00, având durata de 60 minute. Pentru școlari, cu vârsta peste 8 ani, animațiile dedicate vor rula în zilele de miercuri, 5 aprilie și vineri , 7 aprilie, de la ora 11.00, cu durata de 60 minute. 20 filme abordează teme de interes pentru vârsta adolescenței. Scurtmetrajele dedicate adolescenților vor fi proiectate în fiecare zi, în perioada 5-7 aprilie, în calupuri de câte o oră și jumătate, de la orele 13. Genurile filmelor sunt diverse: comedii, drame, animații, documentare. Proiecțiile de joi, 6 aprilie și vineri, 7 aprilie, ora 23 sunt interzise celor sub 18 ani.

De asemenea, clujenii sunt invitaţi la Artist talk cu regizorul și producătorul filmului The Wedding Patrol, Germania. "Ce limite și ce șanse apar în crearea artistică a unui film de scurt metraj? Ce importanță are acest gen în biografia unui regizor? Ce provocări există în finanțarea unui scurtmetraj sau în plasarea lui pe piața cinematografică?" Acestea și multe alte întrebări vor fi dezbătute de către regizorul Rogier Hardeman și producătorul Alexander Pfeuffer în artist talk-ul pe tema "Calea lungă către filmul scurt". Evenimentul este organizat în parteneriat cu Centrul Cultural German și Facultatea de Teatru și Televiziune din cadrul UBB și va avea loc vineri de la ora 16.00, sala Cinema, str. Mihail Kogalniceanu 4, Cluj-Napoca.

Gala de Premiere va avea loc în 8 aprilie, la ora 19.00, şi va fi găzduită de cunoscutul actor și stand-up comedian Dragoș Pop, la Cinematograful Victoria.  Duminică, 9 aprilie, de la orele 13.00 și 15.00, publicul va putea revedea filmele câștigătoare ClujShorts 2017.

Comenteaza