Încă un festival de muzică la Cluj. În vârf de munte

Încă un festival de muzică la Cluj. În vârf de munte
Muzică bună, bibliotecă şi cinema în aer liber, hamace şi ateliere de creaţie. Pentru 2.000 de prieteni. Este vorba despre Music Outdoor eXperience (MOX), festival ce are loc în perioada 27-30 iulie, în vârf de munte, pe Valea Drăganului, din judeţul Cluj.

"Anul acesta ne-am propus să facem ceva nemaipomenit. MOX este un festival cu obiectiv turistic și ne dorim ca prin acest eveniment să promovăm frumusețea montană a țării și o dată cu ea și o parte din tradiții. Anul trecut i-am avut ca invitați pe tinerii din Organizația Zestrea, un grup de studenți care promovează cultura țărănească autentică prin ateliere de creație populară și reconstituire istorică. Anul acesta dorim să ducem partea aceasta ceva mai departe promovând și mâncarea tradițională", a declarat Marius Bugeac, organizatorul festivalului.

Evenimentul a fost gândit ca o excursie la munte cu prietenii, o relaxare cu ajutorul muzicii, naturii, cărţilor şi filmelor. Festivalul s-a născut de la o zi de naştere sărbătorită pe munte şi s-a transformat într-un eveniment ce anul trecut a adus împreună 5.000 de oameni pe platoul de la Valea Drăganului, judeţul Cluj.

Între artiştii ce vor urca pe scenă în 2017 se numără Mindscape, Village, Argatu', romaN, Moş Martin, Dj Shiver, K-LU, Sauce, Blanilla, Danaga, Arme, Dodo, Mad Liquid, Massive Fluo, Dubase, Dex, AHE, Andreea Veder, Tiberiu&Vayda, Waren, NECS, Alex One, Greenblack, N.Ser, Aeminium, Ugly Astronaut, Nihill, Ciakar, Greenie.

Biletul costă 110 lei. Cazarea se face cu cortul personal. Campingul este inclus în prețul biletului. Parcarea va fi situată la 1,3 km distanță de festival. Acesta are zonă de foodcourt amenajată, însă participanţii pot aduce de acasă slănină, ceapă și pâine.

De asemenea, se poate aduce "de bun simț" un borcan de zacuscă, gem, un pateu de participant. Este interzis accesul cu alcool sau alte consumabile în incinta festivalului. Excepție face apa pentru băut. Vor exista două puncte de bar în incinta festivalului. Toți participanții vor fi verificați la intrare.

Organizatorii atrag atenţia: "Focul este interzis! Excepție fac zonele din festival preamenajate. Respectarea mediului înseamnă respectul față de toată lumea și de natură!".

De asemenea, participanţilor le este recomandat să aibă lanternă frontală sau alte surse de luminăm, cremă de și după plajă, pălărie, ciupică, bască de pus pe cap şi câteva haine mai groase. Nu în utlimul rând, bocanci şi cizme. 

MOX 2016 a avut loc în perioada 28-31 iulie, iar pe cele două scene ale festivalului au urcat 40 de artişti, între care Fantome, Vlad Dobrescu, Sauce, Blanilla, Missile, Nerub, Dex, Dodo, Zo, Slim Rocka, DJ Ethylen, Ugly Astronaut, Selecta Droo, Panda, Cris, N.Ser, Eyescream, Greenblack, Alex One, VladBretan sau S-t-phansuntdoar. 

Comenteaza