Festival de teatru de păpuşi la Cluj

Festival de teatru de păpuşi la Cluj
A zecea ediţie a festivalului internaţional al teatrelor de păpuşi şi marionete "Puck" începe luni la Cluj.


">

La festival, care se încheie vinerea viitoare, sunt invitate 15 trupe profesioniste din ţară, printre care Teatrul "Ţăndărică" din Bucureşti, Teatrul "Luceafărul" din Iaşi, "Ariel" din Tg. Mureş, "Prichindel" din Alba Iulia, "Anton Pann" din Râmnicu Vâlcea sau "Arlechino" din Braşov. Festivalul include, ca premieră, o expoziţie de păpuşi, la Muzeul Etnografic.

În cele cinci zile ale Festivlului sunt programate 28 de spectacole la Teatrul "Puck", Cercul Militar, Opera Maghiară, Teatrul Naţional "Lucian Blaga", Teatrul Maghiar de Stat şi Academia de Muzică "Gheorghe Dima" şi Casa de Cultură a Studenţilor, unde vor fi puse în scenă piese ca Pinocchio, "Alice în ţara minunilor", "Cartea Junglei", "Micul Prinţ", "Janos cel Viteaz", "Spărgătorul de nuci", "Aladin si lampa", "Frumoasa şi Bestia", sau Cipollino. La ediţia de anul trecut, numărul spectatorilor a ajuns la 6.000, conform Consiliului Judeţean Cluj, instituţie în subordinea căreia funcţionează teatrul de păpuşi "Puck".

Deschiderea oficială a festivalului are loc luni la ora 12, la Teatrul Maghiar, cu spectacolul "Cartea Junglei", pus în scenă de teatrul "Luceafărul" din Iaşi.

Comenteaza