Video Eurovision 2021, câştigat de Italia. Ce țări au intrat în TOP 10

Eurovision 2021, câştigat de Italia. Ce țări au intrat în TOP 10

Italia este câștigătoarea celei de-a 65-a ediții a concursului Eurovision, a cărei finală a avut loc sâmbătă seara la Rotterdam.

Italia a fost reprezentată de trupa rock Måneskin, cu piesa „Zitti e Buoni”. Grupul alcătuit din patru membri, trei băieţi şi o fată, a avut o prestaţie puternică, impresionând cu o piesă rock foarte antrenantă, în stil ”garage rock”, intitulată ”Zitti e buoni”, care s-a aflat în fruntea pronosticurilor specialiştilor. Graţie unui important impuls al voturilor din partea publicului, reprezentanţii Italiei au acumulat un total de 524 de puncte. 

”Vrem doar să spunem, pentru întreaga Europă, pentru întreaga lume, rock ‘n’ roll-ul nu moare niciodată”, a declarat Damiano David, solistul formației Maneskin, după ce trupa a fost anunțată câștigătoare a concursului.

Pe locul doi s-a clasat reprezentanta Franței, Barbara Pravi, cu 499 puncte, iar pe locul trei, cel al Elveției, cu 432 puncte. În TOP 10 au mai intrat  Islanda (378), Ucraina (364), Finlanda (301), Malta (255), Lituania (220), Rusia (204) şi Grecia (170).

România, reprezentată de Roxen, nu s-a calificat nici de data aceasta în finala Eurovision 2021. Juriul din România a acordat aseară punctajul maxim Maltei, iar publicul din țară a votat pentru reprezentanta Republicii Moldova, Natalia Gordienko.

Comenteaza