Dumitru Fărcaș, unul dintre simbolurile muzicii românești, a devenit marcă înregistrată

Dumitru Fărcaș, unul dintre simbolurile muzicii românești, a devenit marcă înregistrată
| Foto: Facebook

Fiica marelui taragotist român a postat pe Facebook: “În onoarea ta, Tată!"

Numele lui Dumitru Fărcaș a fost înregistrat a Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci. de asociația care îi poartă numele.

Fiica marelui taragotist a postat un mesaj emoționant pe pagina sa de Facebook: “În onoarea ta, Tată! Pentru tot ce-ai făcut pentru mine, pentru poporul și țara pe care le-ai iubit și reprezentat cu atâta dragoste, mândrie, onoare și, nu în ultimul rând, integritate peste tot în lume. Ești mereu în mintea și sufletul meu”, scrie fiica sa Andreea.

Dumitru Fărcaş, care s-a stins din viață în urmă cu trei ani, a încântat generații cu taragotul său fermecat. Talentul lui a fost recunoscut și peste hotare, unde a câștigat numeroase premii.

În 2002, Dumitru Fărcaș a primit Crucea Națională Serviciul Credincios clasa a III-a, „pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală”. De asemenea, pe 7 februarie 2004 a primit şi Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer. „În semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

Pe 7 martie 2008, Dumitru Fărcaș a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

Comenteaza