Doliu la Hollywood! A murit Burt Young, actorul nominalizat la Oscar pentru rolul din Rocky

Doliu la Hollywood! A murit Burt Young, actorul nominalizat la Oscar pentru rolul din Rocky

Burt Young a fost nominalizat la Oscar pentru rolul cumnatului protagonistului interpretat de Sylvester Stallone în seria de filme "Rocky".

Burt Young, care a jucat rolul lui Paulie Pennino, prietenul și antrenorul lui Rocky Balboa, a murit la vârsta de 83 de ani.

Actorul s-a stins din viață pe 8 octombrie în Los Angeles, decesul fiind dezvăluit în premieră miercuri de cotidianul The New York Times, care a citat-o pe fiica lui Young, Anne Morea Steingieser, trista veste fiind confirmată pentru Reuters de managerul din Los Angeles al artistului, Lynda Bensky.

Pe numele său real Gerald Tommaso DeLouise, actorul s-a născut în cartierul Queens din New York, şi-a efectuat stagiul militar în Marina americană în anii 1950 şi a urmat după aceea cursurile organizate de Studioul Actorilor deţinut de Lee Strasberg. De-a lungul unei cariere bogate, a jucat în principal personaje dure şi roluri de italo-americani în producţii de film şi televiziune.

A rămas în memoria publicului prin rolul lui Paulie Pennino din filmul original ''Rocky'' (1976), un măcelar alcoolic şi bun prieten al personajului principal interpretat de Sylvester Stallone, Rocky Balboa, un boxer aspirant, care se antrena lovind carcase de carne în măcelăria în care lucra Paulie.

Rolul lui Paulie, care era şi fratele lui Adrian, iubita şi viitoarea soţie a lui Balboa, cu care protagonistul se căsătoreşte în ''Rocky II'', i-a adus lui Burt Young o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar.

Doliu la Hollywood! A murit Burt Young, actorul nominalizat la Oscar pentru rolul din RockyPelicula originală ''Rocky'', care a făcut senzaţie în lumea filmului, a fost nominalizată de 10 ori la Oscar şi a primit trei trofee, inclusiv în categoria "cel mai bun film", pentru felul în care a prezentat povestea unui boxer necunoscut din Philadelphia care are şansa de a câştiga un titlu mondial.

Burt Young a reluat rolul lui  Paulie în toate cele şase continuări ale filmului original ''Rocky''.

Actorul american a mai jucat în producţii precum ''Chinatown'', ''The Pope of Greenwich Village'' şi ''Once Upon a Time in America''. A avut numeroase apariţii în calitate de invitat special în seriale ca ''M*A*S*H'', ''The Rockford Files'', ''Baretta'' şi ''Law & Order''.

În ultimii ani, Burt Young s-a făcut remarcat şi în universul picturii, iar tablourile sale sunt expuse în galerii din întreaga lume.

Comenteaza