Concertele în aer liber ar putea fi reluate, dar cu restricții. Ce șanse mai are Untold anul acesta

Concertele în aer liber ar putea fi reluate, dar cu restricții. Ce șanse mai are Untold anul acesta
Untold 2019: Day one | Foto: Untold

Marile festivaluri ale Clujului sunt ca și anulate întrucât Guvernul ar putea permite organizarea unor spectacole în aer liber în această vară, dar cu condiţiia ca numărul de participanţi să nu fie mai mare de 400 de persoane. 

Guvernul ia în calcul reluarea spectacolelor de la 15 iunie în aer liber cu respectarea normelor de protecţie sanitară şi de distanţare fizică, însă pentru evenimente cu un număr de cel mult 400 de persoane, astfel că festivalurile mari precum Untold, Electric Castle sau Neversea, ar putea rămâne în continuare anulate, până la 31 august 2020.

„Organizatorii de mari festivaluri ne-au solicitat insistent să emitem noi un act normativ prin care să anunţăm că nu mai sunt permise organizarea de evenimente cu participare de peste 1.000 de persoane cel puţin până la 1 septembrie, pentru că asta i-ar ajuta pe ei în rezilierea contractelor", a afirmat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu. 
 
Deşi organizatorii celor două evenimente nu au ieşit cu declaraţii oficiale, Bogdan Gheorghiu spune că cei care au cumpărat deja bilete nu vor primi banii înapoi, ci se vor căuta alte soluţii. 
 
"Acele bilete îşi păstrează valabilitatea până la următorul spectacol. Dacă respectivul nu doreşte să meargă la următorul spectacol se analizează posibilitiatea transformării biletelor în vouchere cu care să se poată participa la un alt eveniment cultural", a mai spus ministrul, potrivit Mediafax.
 
 

 

Comenteaza