"Comoara" lui Porumboiu, în cinematografele din Olanda

Pelicula va rula în premieră în 25 august la FilmTheater the Movies din Amsterdam, proiecția fiind sprijinită de Institutul Cultural Român (ICR) din Bruxelles.

Înaintea proiecţiei care va avea loc, în premieră, în 25 august 2016 la FilmTheater The Movies Amsterdam, Dana Linssen, cunoscut critic olandez de film, va realiza o scurtă introducere a lungmetrajului, conform unui comunicat al ICR.

Filmul va rula în continuare în luna august în următoarele cinematografele din Olanda (peste 40 de proiecții): FilmHallen, EYE Amsterdam, Filmtheater Rialto Amsterdam, Filmhuis den Haag, GroningerForum, Filmtheater't Hoogt, Utrecht, Filmschuur Haarlem și Natlab Eindhoven.

Filmul regizat de Corneliu Porumboiu a fost distins, la Cluj, cu Premiul Zilelor Filmului Românesc în cadrul TIFF 2015, iar la Cannes 2015 a primit premiul „Un Certain Talent" al secţiunii „Un Certain Regard" şi a avut un succes extraordinar în Franţa, unde a înregistrat un record de peste şapte milioane de spectatori şi a avut şase nominalizări la Premiile César.

„Mă bucur că filmul va fi proiectat în marile cinematografe din Olanda și sper să placă publicului. Olanda este în sine un cinematograf deschis și sunt plăcut surprins de inițiativa ICR Bruxelles de a promova premiera și distribuirea filmului.", declară Corneliu Porumboiu pentru ICR Bruxelles.

Proiectul face parte din strategia ICR de promovare a cinematografiei românești în spațiul Benelux.

 

Comenteaza