Clujul va fi capitala internațională a teatrului de păpuși

Clujul va fi capitala internațională a teatrului de păpuși
Un număr de 21 de spectacole, o competiție și un atelier profesional pentru actori și studenți, vor fi prezentate între 16 și 20 octombrie în cadrul Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete Puck.

Festivalul Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete Puck din acest an aduce reprezentații pe scenele unor instituții precum Opera Națională Română din Cluj-Napoca, Casa de Cultură a Studenților, Opera Maghiară de Stat, Academia de Muzică Gheorghe Dima, teatrul independent ZUG.Zone sau Teatrul de Păpuși Puck.

Evenimentul va reuni artiști din Italia, Ungaria, Republica Moldova, Marea Britanie și România. Printre invitații speciali ai ediției se numără britanicul Stephen Mottram, dar și Compania Di Filippo din Italia, Teatrul Vojtina din Debrecen sau Teatrul Guguță din Chișinău. Dintre spectacolele care se vor juca în fața micilor spectatori clujeni amintim „Scufița roșie", „Motanul încălțat", „Mica sirenă", „Peter Pan", „Alice în țara minunilor", „O poveste cu elfi" sau „The Parachute".

Un moment special din program este „Logica mișcării" - atelier de mânuire a păpușilor susținut de Stephen Mottram, Oxford. Evenimentul le este destinat actorilor și studenților, și se va desfășura la Teatrul de Păpuși „Puck" miercuri, 18 octombrie de la ora 15:00, în limba engleză. Vor intra în competiția pentru trofeul ediției 16 spectacole.

Juriul va fi alcătuit din Roxana Croitoru (teatrolog), Katona József (regizor), Ovidiu Pecican (dramaturg), Epaminonda Tiotiu (scenograf), și îl va avea ca președinte pe Slobodan Marković (directorul Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii din Subotica, Serbia). Festivalul se va încheia vineri, 20 octombrie, la ora 18:30, cu festivitatea de decernare a premiilor.

Comenteaza