Clujul devine cinematograf pentru Berlin

Clujul devine cinematograf pentru Berlin
La 25 de ani de ani de la căderea Zidului Berlinului, Centrul Cultural German Cluj-Napoca va readuce oraşul în atenţia publicului, din 17 până în 23 noiembrie, prin seria de filme "Berlin Is in Cluj".

În cadrul evenimentului 13 filme din epoci şi categorii diferite (comedii, drame, documentare), vor prezenta "capitala schimbării", pulsul specific și oamenii să.

"Prin proiectul "Berlin is in Cluj" dorim să prezentăm genul special Berlin-Film publicului clujean și să aducem în spațiul public imaginile, poveștile și atmosfera Berlinului", a declarat Fabian Mühlthaler, directorul Goethe-Zentrum Cluj-Napoca.

Pe lângă două proiecții zilnice la cinema Mărăști, filmele vor putea fi văzute seara și în cinci cafenele clujene, iar tramvaiul numărul 49 va deveni cinematograf public și mobil, în el urmând să fie proiectate între 10:00 şi 18:00, până în 22 noiembrie, câteva filme. Acesta a circulat prin Berlinul de Est, fiind în anul 1999 cumpărat de către compania de transport din Cluj, unde circulă și în ziua de

În premieră la Cluj, va fi organizată o preoiecţie a filmului documentar "Reclaiming the City", regizat de Ștefan Rusu. Filmul arată transformarea socială a Berlinului după căderea zidului. După film, va avea loc o discuție despre transformările orașelor lor după 1989/90, în compania urbanistei berlineze Susanne Hauser, a arhitectei bucureștene Celia Ghyka și a artistului Ştefan Rusu.

Proiectula este organizat în colaborare cu Primăria Cluj-Napoca și cele cinci cafenele în care vor avea loc proiecțiile seara, La Cizmărie, Yolka, Atelier Cafe, Corso și Klausen.

 

Comenteaza