Clujul devine capitala jazz-ului preţ de o săptămână. Concerte şi activităţi în Parcul Central şi pe malul Someşului

Clujul devine capitala jazz-ului preţ de o săptămână. Concerte şi activităţi în Parcul Central şi pe malul Someşului
Ediţia din 2016 a festivalului clujean Jazz in the Park începe luni, 27 iunie, cu un concert susținut în curtea Muzeului de Artă de către Teodora Enache și Benny Rietveld Quintet.

Jazzul se mută apoi în mai multe locaţii din oraş, astfel: de marţi până joi pe malul Someşului, iar în weekendul 1-3 iulie în Parcul Central "Simion Bărnuţiu".

"Lucrările de amenajare a spațiului de festival vor avea loc luni și marți pe malul Someșului, în zona plajei Grigorescu, iar în Parcul Central se va lucra de luni și până joi la aranjarea scenelor și a spațiilor. Festivalul a devenit tot mai mare în fiecare an și este firesc ca procesul de amenajare să fie și el tot mai complex. Promitem să avem grijă de parc la fel ca la prima ediție", spune directorul festivalului Jazz in the Park, Alin Vaida.

Concertele și activitățile pe malul Someșului vor avea loc marți, miercuri și joi între orele 16:00 şi 22:00. În Parcul Central vor fi amplasate trei scene: una principală, una secundară și Classic Stage, scena dedicată muzicii clasice. Vineri concertele în vor începe la ora 18:00 în Parcul Central, iar în weekend, de la ora 12:00. Aici vor concerta trupe și artiști din țară și străinătate printre care Hindi Zahra, AaRON, Kovacs, Neil Cowley Trio, Naked, Bogdan Vaida, Ours Samplus, Blazzaj, Platonic Band.

În fiecare noapte, după ce se termină concertele de pe malul Someșului și din parc, publicul e invitat la jam session în Colin's Gastro Bar.

Pe lângă concerte, la Jazz in the Park vor avea loc diverse alte evenimente și activități: proiecții de filme, jocuri pentru copii, tiroliană, escaladă, minigolf, lansări de carte, expoziții de pictură și sculptură, workshopuri, prezentări de modă.

Chill zone e locul unde grijile și stresul dispar. Clujenii pot veni cu hamacul sau cu pătura sau să pot să folosesească beanbag-urile pe care organizatorii le pun la dispoziție.

Sport zone: tiroliene, un perete de cățărat și chiar cu un concurs de cățărat pe... lăzi. În plus, se poate juca minigolf indiferent de vârstă și de pregătirea într-ale sportului.

Bike zone. Festivalierii vor putea închiria o bicicletă sau vor putea participa la ateliere pentru amatorii de transport pe două roți. Există și două surprize pregătite: Pegas își prezintă colecția 2016 sâmbătă, 2 iulie, la ora 18:00., iar Disco Sigaretta va face un DJ Set special pentru bicicliști.

Kids zone. Celor mici li se pregătesc ateliere de pictură și ceramică, jocuri de la Happy Color, iar școala de muzică The Beat, formată din copii și adolescenți, va susține un recital atât sâmbătă, cât și duminică între orele 12:00-14:00.

Movie zone. După o zi de relaxare în parc, noaptea vor rula scurtmetraje în Parcul Central. Cluj Shorts au pregătit o selecție de drame, filme de animație, comedii și filme horror care vor fi difuzate în Parcul Central, de vineri până duminică, între orele 23:30-01:00.

Despre stil. Echipa revistei GLAMOUR vine la Jazz in the Park să descopere cele mai cool look-uri de festival.

Fashion zone. Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca vine la festival cu expoziții de pictură și sculptură, workshopuri și cu o prezentare de modă.

ART in the Park. Expoziție de Pictură - Sculptură a studenților UAD la Pavilionul de Pictură al UAD din Parcul Central „Simion Bărnuțiu". Program vizitare expoziție: Vineri (1 iulie): 17:00 - 23:00, Sâ-Du (2-3 iulie): 12:00 - 23:00;

FASHION in the Park. Eveniment organizat de Absolvenții MODĂ UAD 2016, duminică, 3 iulie, între orele: 21.00 - 22.00, la Casino.

Târguțu Vintage. Și în acest an, peste 40 de expozanți vin cu lucrușoare făcute de mâini iscusite pentru a le expune și comercializa celor interesați.

Jazz in the Park nu neglijează nici experiențele culinare. Participanții la eveniment se vor putea delecta cu paste, salate, pizza, burgeri, burrito, bruschete, sandvichuri, dar nu lipsesc nici bunătățile dulci: înghețată, ciocolată, prăjituri, clătite, gomboți, papanași, cheescake, totul asezonat cu delicioase limonade, sucuri ori cafea.

 

Comenteaza