Clujul, capitală a cărţii în aprilie

Clujul, capitală a cărţii în aprilie
Ediţia din 2015 a Târgului de Carte Gaudeamus va avea loc în perioada 22-26 aprilie în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca.

În acest an, Târgul Gaudeamus a fost inclus în calendarul evenimentelor „Cluj - Capitală Europeană a Tineretului 2015" astfel, Clujul va deveni pentru cinci zile şi o capitală a cărţii.

La târg vor fi prezente cele mai recente apariţii editoriale din ţară şi de peste hotare, bestseller-urile momentului şi titlurile în vogă în ultima perioadă, dar şi serii de autor, pachete, oferte promoţionale şi reduceri, acordate de către cei peste 80 de expozanţi.

În cadrul evenimentului vor avea loc şi concursuri pentru public: tombola Gaudeamus şi Miss Lectura. Totodată, continuă campania de donaţii „Cărţile se întorc acasă", iniţiată şi derulată de Radio România, campanie prin care vizitatorii sunt încurajaţi să cedeze volume din biblioteca personală celor ce nu au acces la carte. 

Nu în ultimul rând, elevii olimpici din toate oraşele din ţară ce găzduiesc Târgul Gaudeamus vor fi premiaţi în cadrul proiectului "Invitaţi de nota 10: Olimpicii României".

Anul trecut, cotidianul Ziua de Cluj a primit Trofeul Presei la categoria "publicaţii". Cea mai râvnită carte a târgului a fost desemnată „Istoria Transilvaniei" de Ioan -Aurel Pop şi Ioan Bolovan, publicată de Editura Eikon, editură care s-a remarcat şi la competiţia editurilor, pe care a câştigat-o.

Citeşte şi Sute de metri pătraţi de cărţi la târgul Gaudeamus. Ce promite directorul festivalului VIDEO

Comenteaza