Clujenii de la Grimus lansează primul lor album în engleză, produs în Germania VIDEO

Clujenii de la Grimus lansează primul lor album în engleză, produs în Germania VIDEO
La patru ani de la anteriorul album, “Emergence”, Grimus revine cu materialul “Unmanageable Species”, al patrulea din carieră şi primul integral în limba engleză. Compus şi înregistrat în Germania, în august 2017, acesta conţine nouă piese, produse de Jan Kerscher.

"“Unmanageable Species” a fost înregistrat în Nürnberg, mixat în Berlin şi masterizat în Hamburg. Colaborarea cu producătorul Jan Kerscher şi perioada de aproape o lună petrecută în studioul său îndepărtat din Bavaria ne-au izolat de orice sistem al cărui motor al progresului este neliniştea. 

Procesul creativ a fost intens şi ne-a interconectat până la punctul în care contactul cu lumea exterioară ne transformă, prin contrast, în sălbăticiuni. Dedicăm acest album tuturor celor care îşi păstrează coloana vertebrală, într-o ţară cu un sistem de valori mult prea debusolat pentru ca acest aspect să mai fie considerat un merit”, declară chitaristul Valentin Rauca.

Pentru că fiecare dintre piese a luat viaţă printr-un proces unic, într-un mod care a însemnat o premieră şi pentru Grimus, trupa a decis să exprime vizual cele nouă poveşti prin mâna creativă a lui Dan-Raul Pintea, pictor clujean care a realizat artwork-ul albumului, transpunând fiecare piesă într-o pictură unicat. 

Albumul „Unmanageable Species” este disponibil online. Grimus a lansat pe 23 februarie albumul la Fratelli Studios din București, printr-un concert live. Alături de Grimus, pe scenă au mai urcat trupele Like Lovers (Germania), Fine, It’s Pink, Doru Trăscău (The Mono Jacks) şi Alexandra Ungureanu.

În seara evenimentului, pe lângă muzica live, publicul a mai putut vedea o expoziţie de pictură, conceptul vizual al albumului, fiecare piesă fiind transpusă pe pânza de pictorul Dan-Raul Pintea. De la începutul anului 2018, Grimus a extras de pe album două single-uri, „Carelessly” și „Piblokto”, lansate alături de videoclipuri.

Grimus este o formație de rock alternativ din Cluj-Napoca, înființată în 2005, anagramarea cuvântului simurgh, ce reprezintă o pasăre gigantică din mitologia persană. Este și primul roman al scriitorului de origine indiană Salman Rushdie, cel care a făcut anagramarea.

În 2016, Grimus a cântat în deschiderea concertului Queen și Adam Lambert desfășurat în Piața Constituției, București. Componența trupei este Bogdan Mezofi (voce), Valentin Rauca (chitară), Cristian Csapo (chitară), Titus Vădan (bass), Tamás Adorjáni (tobe), Lehel Kiss (clape).

Comenteaza