Cluj: 47 de edituri şi sute de volume la Festivalul Internaţional de Carte Transilvania (FICT)

Cluj: 47 de edituri şi sute de volume la Festivalul Internaţional de Carte Transilvania (FICT)

Festivalul Internaţional de Carte Transilvania (FICT), care are loc la Cluj-Napoca în perioada 15-18 septembrie, reuneşte peste 40 de evenimente şi 12 invitaţi speciali din opt ţări, 47 de edituri în 44 de standuri şi sute de volume.

Clujenii sunt așteptați să meargă de la o editură la alta, să răsfoiască acele cărți care le atrag atenția și să le cumpere pe cele care le-ar face bine și sufletului și minții. Anul acesta sunt prezenți 47 de participanți în 44 de standuri, cu o ofertă variată pentru toți cititorii, de la mic la mare. Începând cu ora 10:00, în fiecare zi, se dă startul evenimentelor, peste 40 pe toată perioada festivalului.

Sâmbătă, 17 septembrie
Sâmbătă seara este dedicată scriitorilor norvegieni. Astfel, de la ora 19:00 ne întâlnim cu Thomas Enger, iar de la ora 20:00 cu Lars Saabye Christensen.

Duminică, 17 septembrie
Duminică seara, de la ora 19:00, ne vedem în cadrul Întâlnirilor FICT cu Paul Kenyon, invitat special FICT 2022, care vine din Marea Britanie pentru a lansa în premieră volumul Copiii nopții. Povestea stranie și eroică a României moderne.

Cea de-a opta ediție a Festivalului Internațional de Carte Transilvania se va încheia într-o notă umoristică, alături de Tibi Codorean și Dragoș Stan, la ultima dintre Întâlnirile FICT, Vrei să fii miliardar / cititor?

Desigur, acestea sunt doar câteva dintre cele peste 40 de evenimente care vor avea loc în cele 4 zile de FICT. Programul complet se poate consulta pe site-ul festivalului, https://transylvaniabook.com/.

Festivalul Internațional de Carte Transilvania (FICT) este un festival de anvergură internațională care susține cultura română. În fiecare an, în cadrul festivalului sunt prezente cele mai importante edituri naționale și au loc zeci de lansări de carte, sunt prezenți invitați de onoare din diferite țări, au loc întâlniri cu scriitori români urmate de sesiuni de autografe și lecturi publice, recitaluri de poezie, conferințe, colocvii, spectacole de teatru. Festivalul Internațional de Carte Transilvania reunește astfel an de an diverse laturi ale artei într-un proiect unic european, contribuind direct la stimularea interesului pentru cultură și lectură.

FICT are un caracter educativ, științific, cultural și social, având scopul promovării cercetării științifice, a culturii române, a spiritului civic, susținerii publicațiilor științifice de specialitate, a materialelor de popularizare, organizării de manifestări științifice și expoziționale, cointeresării opiniei publice în activitatea de ocrotire a patrimoniului transilvănean și național.

Comenteaza