UTCN vine cu roboți la FICT! Hai să-i vezi dacă vrei să afli cum se construiesc și cum vor schimba lumea

UTCN vine cu roboți la FICT! Hai să-i vezi dacă vrei să afli cum se construiesc și cum vor schimba lumea

Sâmbătă, în cea de-a treia zi a Festivalului Internaţional de Carte Transilvania, clujenii vor avea ocazia să interacționeze cu roboți de ultimă generație, aduși la eveniment de echipe din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca și a Liceului Teoretic „Lucian Blaga”.

Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca este partener al Festivalului Internațional de Carte Transilvania, iar sâmbătă, 30 septembrie, de la ora 11.00, echipe ale Departamentului de Calculatoare și a laboratorului ROCON, împreună cu cea de robotică de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, vin cu roboți în Piața Unirii.

"Fiindcă tematica de anul acesta este „AI și Cartea”, prietenii noștri de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” ne ajută să aducem roboții la FICT.

"La această expoziție vei avea ocazia să interacționezi cu roboți de ultimă generație, să descoperi cum funcționează și cum pot schimba lumea în care trăim. Este o oportunitate unică de a vedea cum tehnologia prinde viață și cum robotica redefinește viitorul", anunță organizatorii festivalului.

"VIN ROBOȚII LA FICT Dar nu e cazul să te panichezi.

Ei vin în pace, cu ajutorul Departamentului de Calculatoare și a laboratorului ROCON de la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca și a echipei de robotică de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Cluj-Napoca.

Ai ocazia să interacționezi cu aceștia, să descoperi cum se construiesc și să înțelegi cum vor schimba lumea pe care noi o știm.

Hai la FICT în 30 septembrie, de la ora 11:00, în Piața Unirii, ca să dai mâna cu viitorul", au transmis reprezentanții UTCN.

Comenteaza