Cine face parte din juriul Comedy Cluj 2015

Cine face parte din juriul Comedy Cluj 2015
Cea de a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj va avea loc în perioada 19-25 octombrie 2015. Din juriul competiţiei, în acest an, fac parte scenarişti, actori, critici de film şi jurnalişti din prestigiu din România şi străinătate.

Allegra Huston e autorul best-sellerului Love Child: A Memoir of Family Lostand Found, dar și scenarista și producătoarea filmului Good Luck, Mr. Gorski, scurtmetraj premiat în festivaluri (cu peste 30 de prezențe în lume). Articolele ei ca journalist au apărut în Newsweek, Vogue (SUA și Franța), Condé Nast Traveler, Garage, Harper's Bazaar UK, printer altele. A fost membru în bordul de conducere al Taos Talking Pictures Festival, și de două ori în juriu, iar acum este membru în bordul de conducere al Taos Shortz Film Festival.

Kate O'Toole - Fiica actorului Peter O'Toole a studiat dramaturgia la Yale School of Drama. Este una dintre cele cunoscute actrițe irlandeze de teatru, televiziune, film și radio, ultimul ei rol fiind în ‘'The Picture of Dorian Gray'' la Abbey Theatre. Kate O'Toole scrie regulat articole și recenzii de artă în ziarele irlandeze, fiind totodată președinta bordului de conducere a celui mai mare festival irlandez de film, Galway Film Fleadh și membră a consiliului de conducere al Irish Film Board.

Dorian Boguța - Unul dintre cei mai apreciați actori români ai tinerei generații. Este cunoscut mai ales pentru rolurile din ‘'Moartea domnului Lăzărescu'' (r. Cristi Puiu, 2005) și ‘'Francesca'' (r. Bobby Păunescu, 2009). Originar din Republica Moldova, a terminat Universitatea de Teatru și Film ‘'Shota Rustaveli'' din Georgia și și-a început cariera la Teatrul Național din Chișinău. S-a mutat la București în 1999. Din filmografia lui fac parte "Portretul luptătorului la tinereţe" (r. Constatin Popescu, 2013), "Caravana Cinematografică" (r. Titus Muntean, 2010). "Hârtia va fi albastră" (r. Radu Munteanu, 2006) și altele. Între 2001-2002 a fost asistent universitar la UNATC, la clasa lui Florin Zamfirescu.

James B. Evans - Critic de fim și scriitor. Este unul dintre contributorii revistelor Electric Sheep Magazine (unde ține constat rubrica ''Cine Lit''), Little White Lies, Total Film, Frightfest Ezine, AN și Cinema Scope. A fost acreditat la numeroase festivaluri de film precum Reykjavik International Film Festival, Haifa International Film Festival, Bratislava International Film Festival, Karlovy Vary Czech International Film Festival și este membru al FIPRESCI (Federația Internațională a Criticilor de Film) și FEDEORA (Federaţia Criticilor de Film din Europa şi Zona Mediteraneană).

Neil Young este jurnalist și scrie recenzii de filme pentru The Hollywood Reporter (din 2008) și Tribune Magazine (din 2005). O prezență constantă la festivalurile de film, Young colaborează cu The Independent, Monocle, Dazed and Confused, KINO!, Senses of Cinema, Time Out și multe alte publicații. Din 2011 este co-director al Bradford International Film Festival. Este membru în bordul de conducere al mai multor festivaluri de film, precum Crossing Europe (Linz),Tromsø (Norvegia), Ljubljana (Slovenia) și a făcut parte din juriile a peste 25 de festivaluri de film.

Programul ediţiei din 2015 Comedy Cluj poate fi consultat AICI. 

Comenteaza