"Cele mai frumoase cărţi din România" pot fi răsfoite la Salonul de Carte de la Casino

Cărțile câștigătoare în concursul național de design de carte "Cele mai frumoase cărți din România", ediția 2012, pot fi răsfoite în perioada 3-6 octombrie în cadrul Salonului de Carte Bookfest Cluj-Napoca, la Cazinoul din Parcul Central

Vernisajul expoziţiei va avea loc joi, 3 octombrie, la ora 16.30. La eveniment vor participa Adina Pașca - inițiatorul proiectului, Timotei Nădășan - membru al juriului, Mihai Mitrică - director executiv Bookfest.

Proiectul Cele mai frumoase cărţi din România este realizat Aosicaţia Pentru Performanţă şi Cultură Cluj-Napoca. Aflat deja la a doua ediţie, proiectul cultural reprezintă o platformă de dezbatere pe tema designului de carte, atât pentru profesioniştii din lumea editorială, cât şi pentru designeri, graficieni independenți și publicul larg, oferind un cadru de apreciere și o perspectivă internațională. Activitatea centrală este un concurs național de design de carte, în urma căruia un juriul format din specialiști români și străini selectează cele mai frumoase cărți, care sunt constituite într-o expoziție prezentată în țară, cât și în străinătate.

În cadrul ediţiei 2012, în concurs au fost înscrise 248 de cărţi, dintre care juriul a selectat 32 de volume şi a acordat 5 premii. Cărţile câştigătoare au mai fost expuse în România în expoziţia „Cele mai frumoase cărţi" şi în cadrul proiectului „Carte cu Arte" , iar în străinatate au participat la târgurile internaţionale de carte: Frankfurt Book Fair 2012, Leipzig Book Fair 2013 în expoziţia Stiftung Buchkunst, Salon du Livre Paris 2013, urmând şi Frankfurt Book Fair 2013.

Ediția 2013 este în desfășurare, în data de 2 octombrie fiind anunțate cărțile câștigătoare, iar premiile vor fi acordate la vernisajul expoziției din 4 noiembrie, la Una Galeria București.

 

Etichete
Comenteaza