"Cele mai frumoase cărţi din România", admirate la un târg de carte la Cluj

Volumele câştigătoare în cadrul concursului naţional "Cele mai frumoase cărţi din România 2012" vor putea fi admirate cu ocazia unei expoziţii ce va fi vernisate la Salonul de carte Bookfest Cluj-Napoca (3-6 octombrie).

Expoziţia „Cele mai frumoase cărţi din România 2012" va fi vernisată joi, 3 octombrie, de la ora 17.30, în cadrul târgului de carte Bookfest, care se va desfăşura la clădirea Casino din Cluj-Napoca între 3-6 octombrie.

Volumele ce vor putea fi văzute în cadrul expoziţiei sunt câştigătoare ale concursului naţional cu acelaşi titlu. "Aflat la a doua ediţie, concursul reprezintă o platformă de dezbatere pe tema designului de carte, atât pentru profesioniştii din lumea editorială, cât şi pentru designeri. Expoziţia va putea fi admirată pe toată perioada evenimentului", au precizat reprezentanţii Bookfest.

În cadrul ediţiei din acest an de la Cluj a Bookfest Ruxandra Cesereanu îşi va lansa, vineri 4 octombrie, de la ora 18, volumul "Un singur cer deasupra lor". La eveniment va fi prezent şi scriitorul şi istoricul Ovidiu Pecican.

Totodată cu ocazia târgului editura Curtea Veche Publishing va organiza un eveniment cu genericul "Ştiinţă. Spiritualitate, Societate", respectiv lansarea cărţii „Aventurile lui Riki", în prezența autoarei Ana-Maria Florea.

La fel ca anul trecut vizitatorii vor putea participa la cinematograful de artă gratuit. Doritorii vor putea urmări filme precum Edvard Munch - "biografie a renumitului artist norvegian, care urmărește perioada 1884-1894, când acesta pune bazele expresionismului și pictează renumitul <Strigăt>", "Upperdog" (2009, dramă, Norvegia) și "Limbo", având-o în rol principal pe Lena Endre, cunoscută și pentru rolul Erika Berger din "The Girl with the Dragon Tatoo". Filmele vor fi subtitrate în limba engleză.

Ediţia 2013 a Salonului de carte Bookfest Cluj-Napoca va găzdui aproximativ 15.000 de volume, cu "reduceri considerabile", potrivit organizatorilor. Între participanţi se numără edituri cunoscute precum Grupurile Editoriale Humanitas şi Litera, Nemira, Rao, Curtea Veche Publishing, dar şi edituri locale ca Eikon sau Casa Cărţii de Ştiinţă.

 

Etichete
Comenteaza